SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KOMBİ KULLANICILARINA TAVSİYELER

Son Güncelleme :

2019-01-08 11:42:20

KOMBİ KULLANICILARINA TAVSİYELER

Doğalgaz kullanıcılarının kombi ve petek bakımı ile ay sonunda gelecek olan faturaları minimuma indirme çabalarında yanlış uygulamaların olduğuna dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu. Kış mevsiminin kendini iyice hissettirmesi ile kombi kullanıcıları, yüksek meblağlı faturalardan kaçınmanın arayışına girdi. Daha düşük fiyata daha iyi ısınma hesaplarına giren doğalgaz kullanıcıları, zaman zaman yanlış uygulamalara başvurabiliyor. Kombi kullanıcılarına tavsiyelerde bulunan ısınma ve soğutma sistemleri ustası Zafer Kaya, kombi ve petek bakımları, yanlış uygulamalardan dolayı yaşanabilecek sıkıntılar ve ekonomik ısınma yolları hakkında bilgi verdi. Tüm kombilerin çalışma sistemlerinin aynı olduğunu belirten Kaya, "Kombilere yılda bir kere bakım yapılması gerekir. Bakım, bacanın içindeki eşanjörlerin, filtrenin temizliğidir. Baca ve baca sensörlerinin bakımıdır. Genleşme tankı içerisindeki havanın ve barının ölçülmesi gibi işlemlerin bir uzman tarafından yıllık yapılması gerekir. Kombiye bakım yapılmaması sonucunda eşanjörlerin ve pompanın ileriki zamanda ömrü kısalır, fazla yakıtın gitmesine sebep olur ve buna benzer teknik arızalar meydana gelir." şeklinde konuştu.

BAKIMSIZ KOMBİLERİN FATURASI YÜKSEK OLUR

Kombi bakımlarının da belli bir süresi olduğunu ve önerilen tarihlerde bu tür bakımların yapılması gerektiğine dikkat çeken Kaya, "Kış mevsimine girmeden, sonbaharın başlangıcında kombimizin tüm bakımlarının yapılması, suyunun değişmesi, filtre, eşanjör ve hava tankının değişmesi gerekir. Bakımı yapılmadığı takdirde faturalarımız malum yüksek geliyor, daha da yüksek gelir" ifadelerini kullandı. Yüksek meblağlı faturalar karşısında alınan sözde önlemlerin fayda vermediğini belirten Kaya, kombileri tasarruflu kullanmanın yollarını anlattı. Kaya, "Bazı tüketicilerimiz tarafından devamlı bu şikayet var, fazla yakıt yakıyorum diye. Evden çıkmadan önce kombimizi kapatmamak şartıyla kombimizin ayarını 30 dereceye getireceğiz. Akşam eve geldiğimi zaman tekrar 45-50 derece olarak vücut ısısı veya ortam ısısına göre ayarını yükselteceğiz. Kombiyi açıp kapatmak, kombinin kazanındaki suyu soğutuyor. Akşam tekrar açıldığında o suyun tekrar ısınması sonucu fazla yakıt yakıyor. Bunu gidermek için evde kimse olmadığı zaman 30-35 dereceye getirilirse hem ortam sıcaklığını korur hem de kombi haznesindeki su devamlı 30-35 derecede olur, bu iyidir. Yakıt açısından da bayağı ekonomik kazanca gireriz" dedi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.