Batman ve çevre köylerde eti ya da yumurtası için tavuk besleyen köylüler, semt pazarlarında ürünlerini sergileyerek satışını yapıyorlar. Vatandaşlar ise sayıları giderek azalan esnafın kapısını aşındırıyor. Piyasalarda tavuk etinin satışı hindi eti ve kırmızı et satışını kat be kat geçti. Kent merkezinde tavuk dönerci sayısındaki artış ve bir çok yerde tavuk eti satışının fazla olmasıyla tüketim oldukça arttı. Sağlıklı, lezzetli, aynı zamanda ekonomik bir besin kaynağı olan Tavuk Döner her yaş grubu tarafından sevilerek tüketiliyor. Tavuk Döner gibi, birbirinden lezzetli ve farklı yemek çeşitleri sunan tavuk etinin tüketimi 90’lı yıllardan bu yana artış gösteriyor. 2018 yılı Türkiye kişi başı toplam et tüketimi olan 33,6 tüketimin 25 kg’ını ise tavuk eti oluşturuyor. Tavuk eti, halkın beslenmesi için önemli olan hayvansal proteine daha kolay ve uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlıyor.