Çocukluğundan beri aşığı olduğu Batman Petrolspor'u yıllarca tribünlerde destekleyen ve uzun yıllardır takımın en büyük gücü olan Yarasalar taraftar grubunun liderliğini yürüten Çağdaş Ozan Büyükkaya, meslek hayatına da hayalini gerçekleştirerek başladı. 2010 yılında Dumlupınar Üniversitesinde yüksek öğrenime başlayarak, 2015 yılında Yakın Doğu Üniversitesinden Mimarlık diplomasını aldıktan sonra hemen yapımı devam eden yeni şehir stadyumunda mimar olarak göreve başlayan Büyükkaya, şimdi ise büyük bir emek vererek tamamladığı stadyumun tribünlerde, bu kez binlerce futbol severi yönlendirerek takımına destek veriyor. Tribün liderliğinden, stadyum mimarlığına uzanan hayal niteliğindeki süreci büyük bir heyecanla anlatan Büyükkaya, “meslek hayatımda unutulmayacak eserimi, mesleğimin ilk işinde yapmış olmam benim için paha biçilemez bir duygu" dedi.
"BU DUYGUYU TARİF ETMEM İMKANSIZ"
Geçtiğimiz sezonunun ortalarında yapımı tamamlanan ve 3. ligdeki temsilcimiz Batman Petrolspor'un müsabakalarını oynadığı 15 bin seyirci kapasiteli stadyumun inşaat süreci hakkında spor editörümüz Murat Ezgin'e özel açıklamalarda bulunan Çağdaş Ozan Büyükkaya, "Bu işe başladığım zaman kendimi rüyada gibi hissettim. Bu tarifi imkansız bir şey. Yıllarca tribünlerde takımımıza destek verirken, aynı zamanda eğitim hayatımı da sürdürüyordum. Üniversite yıllarımda stadyumun yüklenici firması Güneştekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Güneştekin ile tanıştım. İyi bir ağabey-kardeş ilişkimiz oldu. Kendisi de o süreçte eğitim hayatımı, projelerimi yakından takip ediyordu. Daha sonra benim mezun olmam ile birlikte, hayalimi gerçekleştirecek projenin başına geçmem için teklifte bulundu. Büyük bir mutlulukla kabul ettiğim teklifin ardından, benim için uzun ve bir o kadar meşakkatli dönem başladı. İnşaat sürecinde en iyisinin olması için çoğu gün, gündüz sahada, gece bilgisayar başında çalıştım. Bugün gelinen noktada,bir tribün lideri olarak kendi stadyumumuzu yapmış olmam, halen mutluluğunu ifade edemediğim bir durum."
"HEM MİMAR, HEM TARAFTAR DOKUNUŞLARI VAR"
"Aslında bu yaptığım iş, yaşamım boyunca yapabileceğim en güzel projeydi. Eğer ben kariyerimin zirvesinde bile bu teklifi alsaydım, hiç düşünmeden yine kabul ederdim. Ancak bugün kariyerimin ilk işi olması, beni inanılmaz duygulara sevk etti. En önemlisi stadyumu TOKİ'nin projesiyle gerçekleştirirken, bir de ileride burada sevdasını haykıracak olan bir taraftar olarak nelerin önemli olduğunu göz önünde bulundurarak gerçekleştirdim. Genel olarak söyleyecek olursam, bugün burada tribün setine çıkan ben, bu koca stadyumdaki her taşın altında ne var, nasıl olmuş, neresi nereye çıkar, nelere dikkat edilmesi gerekiyor, hepsini avucumun içi biliyorum."
"TRİBÜNLER HAYAT KURTARIR"
Eğitimini tamamlayıp yine de tribün liderliğini devam ettirmenin topluma bir mesaj olduğunu ifade eden Büyükkaya; "Maalesef taraftar gruplarının içini bilmeyen insanların kafasında, bazı olumsuzlukları içeren algılar mevcut. Bunun için bir mimar olarak şunu net bir dille söyleyebilirim ki, aileler çocuklarını kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için nasıl spor veya sanat kurslarına gönderiyorlarsa aynı şekilde tribünlere de göndersinler. Çünkü burada insanlar birlikte hareket etmeyi öğrenirken, hiç tanımadığı insanlarla da ortak duyguda buluşup paylaşmayı öğreniyorlar. Özetle altyapı oluşumu sağlam ve özellikle bizim gibi Anadolu'daki taraftar grupları, tek cümleyle hayat kurtarır."
"İÇİMİZDE HER MESLEK GRUBUNDAN ÜYE VAR"
"Benim yüzeysel olarak ifade ettiğim şeye belki insanlar inanmayacak ama bu tezi kanıtlayabilirim. Yarasalar'dan örnek verecek olursak, tribün lideri olarak yüksek mimar olarak hayatımı idame ediyorum. Yine grubumuzun ağabey rolündeki arkadaşlarımız arasında devlet kurumunda müdürlük yapan ve sağlık sektöründe çalışanlar var. Grubun içerisindeki üyelere bakacak olursak burada, avukat, hemşire, memur, öğretmen hatta işletmesinde personeller çalıştıran genç iş insanları bile var."
"YARASALAR OKUYOR, OKUYACAK!"
Bizlerin çocukluk dönemlerinde tribünlerimizde üniversite mezunu yok denecek kadar azdı. Bu sadece tribünler için olan bir durum değil, toplumumuzun genel durumuydu. Ancak şuan itibariyle YARASALAR grubunun içinde eğitim oranı %90’ın üzerindedir. Birçoğu üniversite mezunu veya üniversite öğrencisidir. Liselerde grubumuzun temsilciliğini almak isteyen kardeşlerimize de tek bir şart sunuyoruz; ders ortalamasının %70 üzerinde olması gerekiyor. Topluma her alanda faydalı bireyler yetiştirmek hepimizin sorumluluğundadır. Bizlerde özellikle spor alanlarında bunun sorumluluğunu hissediyor ve onun için çalışıyoruz.
"ONLARCASI MADDE BAĞIMLILIĞINDAN KURTULDU"
Tribünlerin adeta bir tedavi merkezi olduğunun altını çizen Büyükkaya; "Yarasalar taraftar grubu olarak 10 yılı aşkın süredir faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geçen yıllarda aramıza katılan ve madde bağımlısı olan arkadaşlarımız vardı. Bunların tümü tribündeki birlik ve beraberlik sayesinde bu illetlerden kurtuldular. Kimisi şuan evlendi, topluma ve ailesine faydalı bir şekilde hayatını sürdürüyor. Kimisi hala aramızda eğitim hayatına en iyi şekilde devam ediyor.
“TRİBÜNLER HASTANELER GİBİ TEDAVİ MERKEZİDİR”
“Biz sadece maçlarda bir araya gelip dağılmıyoruz. Kimi zaman düğünlerde halay çekiyoruz, kimi zaman taziyelerde acılarımızı paylaşıyoruz. Kimi zaman da özellikle ergenlik döneminde geçiş süreci yaşayan kardeşlerimizin aileleriyle bile sürekli bire bir görüşerek kendilerini olumsuzluklardan uzak tutuyoruz. Bu nedenle her zaman söylüyorum, tribünler tıpkı hastaneler gibi birer tedavi merkezidir. Bunun yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projesine de imza atarak, üyelerimizin toplum bilincini de üst seviyede tutmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Genç ve de yakışıklı çağdaş mimarımız Allah yolunu açık eylesin tabi sevgili mimarımız aynı zamanda gönüllerimizde mimarıdır.