SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Tekstilde ‘iş kültürü’ sorunu var!

Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk, kendilerini ziyaret eden HÜDA PAR heyetine, sektörün Batman’da yeni yeni geliştiğini, iş kültürünün istenilen düzeyde oturmadığını belirterek bir takım sıkıntılarının mevcut ol

Son Güncelleme :

2020-09-10 16:39:44

Tekstilde ‘iş kültürü’ sorunu var!

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, istihdama ve üretime dayalı firmaları ziyaret programı kapsamında Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneğini (TEKSİAD) ziyaret etti. HÜDA PAR İl Başkanı Şahin ve beraberindeki heyeti, TEKSİAD Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve dernek yönetimi karşıladı. Ziyarette, tekstil firmalarının yaşadığı sorunlar ve sorunların çözümü için atılması gereken adımlar konuşuldu. Sektörün Batman’da yeni yeni geliştiğini, iş kültürünün istenilen düzeyde oturmadığını belirten TEKSİAD Başkanı Öztürk, bir takım sıkıntılarının mevcut olduğunu söyledi. İlde üretim yapan 250 tekstil firmasında 26 bin kişinin istihdam edildiğini aktaran Öztürk, istihdamın artması için her kesimin sektöre destek vermesi gerektiğini kaydetti. HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ise Batman’da on binlerce insana istihdam sağlayan ve işsizliğin azalmasında önemli bir rol oynayan tekstil firmalarının önünün açılması gerektiğini söyledi. Tekstil firmalarının bir çatı altında toplanmasının önemli olduğunu belirten Şahin, “İstihdama ve üretime dayalı firmaları ziyaret programı çerçevesinde TEKSİAD’ı ziyarete geldik. Batman’da ciddiyetle ihtiyaç duyulan bu tekstil firmalarında iyi aşamalar da kaydedilmiş. Bu anlamda tekstil girişimcilerin, firmaların sorunlarını ortadan kaldırmak, minimize etmek için böyle bir derneğimiz kurulmuş. Dernek başkanını ve yönetimini bu anlamda tebrik ediyorum” dedi.

“SIKINTILAR GİDERİLMELİ”

Firmaların var olan sorun ve sıkıntılarının giderilmesine yönelik çabanın içerisine girilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, “Tekstil firmaları Batman halkı için çok ciddi ve belki de geç kalınmış bir fırsattır. Dolayısıyla bu girişimcilerimizin önünün açılması gerekir. Yetkililer dernek başkanı ve yönetimiyle bire bir görüşüp sorunlarını dinledikten sonra dile getirdikleri sıkıntıları gidermelidir. Bu anlamda başka girişimcilerimize de cesaret verilip motive edilmeleri gerekir” diye konuştu.

“BU SEKTÖRE CİDDİ İHTİYACI VAR”

Batman’ın genç nüfusa sahip bir kent olduğunu dile getiren Şahin, “Kentimizdeki gençler kendi memleketlerinde iş bulmadıkları zaman batı illerine gidip ekmekleri için kapı kapı dolaşmak zorunda kalıyorlar. Maalesef bu anlamda her yıl kazalarla yüreğimiz dağlanıyor. Son gelişen olaylarda görüldüğü gibi maalesef halkımız saldırılara da uğruyorlar. Bu nedenle ilimizde istihdama dayalı tekstil firmalarında çalışan gençlerimizle birlikte bütün Batman halkı kazanıyor. Dolayısıyla Batman’ın bu sektöre ciddi bir ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

“TEKSTİL SEKTÖRÜ BASİTE İNDİRGENMEMELİ”

Girişimcilerin sorunlarının masaya yatırılması gerektiğini belirten Şahin, son olarak şunları söyledi: “Siyasiler başta olmak üzere girişimcilerimizin sorunlarını dinlemelidirler. Çalışanlarla görüşmelidirler. Bu sektörün önünün açılması için adımlar atılmalıdır. Kardeşane bir şekilde girişimcilerimizin sorunlarını masaya yatırıp çözüm yoluna gitmemiz lazım. Yöneticilerimizin de bu kardeşlerimizin sesini duymalarını istiyoruz. Tekstil sektörünün kesinlikle basite indirgenmemesi, Batman halkı için bir fırsat olduğu düşünülerek sorunlara eğilip çözüm yollarına gidilmesi gerekir.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.