SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

“NUMARATAJ SORUNU BÜYÜK SIKINTI”

Son Güncelleme :

2021-01-15 14:44:16

“NUMARATAJ SORUNU BÜYÜK SIKINTI”

Batman Gazetesi olarak, kentteki sorun ve vatandaşların taleplerini gündeme getirmeye devam ediyoruz. Yeni başlattığımız çalışmayla mahallelerimizin temsilcileri olan muhtarlarımızla bir araya gelerek, mahalledeki sorunlarını, taleplerini ve eksikleri yetkililerin dikkatine sunuyoruz. Bu kapsamda başladığımız röportajların ilkin de Bağlar Mahallesi Muhtarı Mazhar Yiğit’i konuk aldık. Buyurun hep birlikte Bağlar Mahallesini ve detaylarını öğrenelim.

KENDİNİZDEN KISACA BAHSEDER MİSİNİZ?

Aslen Hasankeyfliyim evli ve 8 çocuk babasıyım. Lise mezunuyum. Uzun yıllar hizmet ettiğim Tekel’den emekli oldum. İki dönemdir de Bağlar Mahalle Muhtarlığı görevimi yürütüyorum.

GÖREV ALANINIZDA NELER VAR?

Biz muhtarlar, devlet ile halk arasında köprü görevi görüyoruz.  Mahalle halkının sıkıntı ve sorunlarını dinliyoruz. Vatandaşların sıkıntılarını gerekli kurumlarına iletiyoruz. Gece-gündüz kapım açık vatandaşların her türlü sıkıntısını çözmek adına açık ve elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

BAĞLAR MAHALLESİNİN NÜFUS VE SEÇMEN SAYISI KAÇTIR?

Bağlar Mahallesi Batman’ın en eski mahallerinden biri.13.000 nüfusa sahibiz ve 6.000 seçmenimiz var. Son yıllarda yeni yapılan binalar da, mahallemize bir ivme kazandırdı. Kazanılan modern görüntünün yanı sıra, nüfus artışımızda da gözle görülür bir artış bekliyoruz.

MAHALLEDEKİ BAŞLICA SORUNLAR NELERDİR?

Muhtarlığa seçilmeden önce mahallemizde iki nolu sağlık ocağı vardı. Bina eskiydi yıkıldı ve şuan Pazaryeri Mahallesinde kiralanan bir yerde hizmet veriyor. Yıkılan sağlık ocağımızın yerine ise Bağlar Anaokulu yaptırıldı. Bir de Bağlar İlköğretim Okulu var, ama resmi olarak Hilal Mahallesine bağlı olduğu için öğrencilerimiz yakın mahallerdeki okullara gidiyor. Yani maalesef 13.000 nüfuslu Bağlar Mahallemizde ilkokulumuz yok. Okul için tahsis edilebilecek hazine arazisi de yok, tek çarede şahıs arazisi satın alarak inşa etmek. Bunun için Batman Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurduk ama şuan öyle bir ödeneğimiz yok dediler. Belediyeye ait küçük bir arsamız vardı, onu da çocuklar için oyun grubu, ailelerin oturması için banklar ve halk ekmek satış noktası yapıldı.

HAYATA GEÇEN PROJELER VE ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLAR NELERDİR?

Mahallenin yarısından fazlasına doğal gaz çekildi. Elektrik alt yapısı ve aydınlatma yapıldı ama firmanın yaptığı işlerin çoğu yarım yamalak diyebiliriz. Örneğin, kaldırım taşları birçok noktada söküldü ama hala düzeltilmedi. Çukurlar tam anlamıyla kapatılmadı, yetkililerden ricamız, yağışlar başlamadan eksik kalan işlerin yapılması. Mahallede çocuk oyun grubu yapıldı, bunun yanında dar gelirli vatandaşlarımız için belediye halk ekmeği satış noktası kuruldu. Ekmek satış noktasında günde 600 ekmek dağıtılıyor, bu vatandaşlarımız için çok iyi oldu, mahalle sakinleri bundan dolayı çok memnun. Acil çözülmesi gereken sorunların başında da; ilkokul, taziye evi, sağlık ocağı geliyor.

MAHALLENİZDE PANDEMİ SÜRECİ NASIL GEÇİYOR?

Yaz döneminde bütün ülkede olduğu gibi Batman ve mahallemizde de biraz sıkıntılı geçti. Kenar mahalle olarak görülüyoruz ama pandemi sürecinde birçok mahalleye göre daha az hastalık yaşandı diyebilirim. Halkı bilinçlendirmek adına, sağlık kuruluşlarıyla beraber hastalığın en aza indirmek için yoğun uğraşlar verdik. Şükürler olsun kötü yaz döneminin ardından şuan tüm Batman’da olduğum gibi mahallemizde salgın hastalık arzuladığımz düzeyde. Ümit ediyoruz ki, dünya bir an önce bu illetten kurtulur.  

MAHALLE HALKININ SİZE EN ÇOK ŞİKAYETTE BULUNDUĞU SORUN NEDİR?

Mahalleli en çok numarataj sorunu için kapımızı çalıyor. Ben bile, kırk yıldır aynı mahallede, aynı binada oturmama rağmen resmiyette adresim yok. Bu konunda belediyemizin yapmış olduğu çalışmanın en kısa sürede bitmesini talep ediyoruz. Bunun dışında sağlık ocağı, ilk okul ve taziye evi için talepler alıyoruz.

ESNAFLARIN DURUMU VE MAHALLENİN GEÇİM KAYNAĞI NELERDİR?

Mahallede 120 esnafımız halkımıza hizmet ediyor.  Pandemi sürecinden dolayı birçoğu iş yapamaz hale geldi maalesef.  Esnaf dışında mahalle halkının da geçimi ağırlıklı olarak hayvancılık ve inşaat sektörle yapıyor. Mahallemizdeki Kozluk, Sason ve Bekirhanlı aileler daha önce tütün işiyle uğraşıyorlardı, Tekel kapanınca inşaat sektörüne yöneldiler. Ancak son yıllarda inşaat sektöründe de yaşanan sıkıntılar, vatandaşları çeşitli hizmet sektörlerine yönlendirdi diyebiliriz.

RESMİ KURUMLARLA İLGİLİ SORUNLAR YAŞANIYOR MU?

Halk kurumlara gidip resmi işini halletmeyince tabi ki, çareyi muhtara gelmekle buluyor. Yukarıda belirttiğim gibi numarataj sıkıntısı olduğundan dolayı, birçok resmi işte sıkıntı yaşanıyor. Örnek olarak geçen gün yaşanan bir sorunu anlatayım, geçenlerde yapılan kömür dağıtımı esnasında numarataj sorunu nedeniyle, görevli arkadaşlar ellerindeki adrese göre bir kapının önüne kömürü bırakıp gitmişler, ancak vatandaş o adres oturmuyor. Daha sonra kömürü bir başkası almış, bu vatandaşta yanıma gelip durumu bildirdi. Bu ve benzer durumları çok yaşıyoruz. Yetkililerden ricamız sorunların bir an önce düzeltilmesidir.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.