SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

DEDAŞ EZİYETİ!

8 aydır karanlıktan kurtulamadılar

Son Güncelleme :

2021-01-20 17:02:35

DEDAŞ EZİYETİ!

Batman’ın en büyük köylerinden biri olan Beşiri ilçesine bağlı Doğankavak (Hathatke) köyünde yeni ev yapan ve DEDAŞ’a 8 ay önce başvuruda bulunan 10 abone ile inşaatları devam eden 8 hane aylardır elektriğin gelmesini bekliyor. Durumun yılan hikayesine döndüğüne belirten ev sahipleri, “DEDAŞ yetkilileri aylardır, haftaya diye diye bizi adeta karanlığa mahkum ettiler…”

“18 YIL SONRA MEMLEKETİME DÖNDÜĞÜME PİŞMAN ETTİLER”

18 haneyi aylardır bekleten DEDAŞ’ın hizmet götürememesi nedeniyle bazı ev sahipleri inşaatları yarım bırakmak zorunda kalırken, 18 yıl aradan sonra İstanbul’dan köyüne dönüp hayvan çiftliği kuran Suat Sarıkaya’da çektiği zorluğa isyan etti. Uzun süreli gurbet hasretinin ardından köyüne dönüş yapan Sarıkaya, “Ben köyüme dönüp ev ve hayvan çiftliği kurdum. Aylardır evimde karanlıkta oturuyorum. Benimle bir birlikte evlerine yerleşen bir hane daha var. İki aile daha taşınmak üzere, geriye kalan 14 aile ise elektriğin gelmesi bekliyor. Eğer elektrik gelirse onlar da inşaatlarını tamamlayıp evlerinde oturmak istiyor. Ancak aylardır başvuru yapmamıza rağmen bağlı olduğumuz Beşiri DEDAŞ kurumu bize her gittiğimizde ‘haftaya diyerek’ geçiştiriyor. Aylardır bir trafo getiremediler, beni de 18 yıl sonra memleketime döndüğüm pişman ettiler.”

“DEVLETİMİZ ÖNÜMÜZÜ AÇIYOR, DEDAŞ ENGEL ÇIKARIYOR”

Geçtiğimiz yıl köyüne geri dönüp ev ve hayvan çiftliği kurduğunu belirten Sarıkaya, “Köyüme dönüp hayvancılık için yatırım yaptı. Büyük bir çiftlik kurdum ve şuan için 22 büyükbaş hayvanım var. Hayvanlarımızın doğum zamanı yaklaştığı dönemde doğumları için adeta nöbet tutuyoruz ve karanlıkta el fenerleriyle doğum yaptırıyoruz. Burada asıl konu, devletimiz hem hayvancılık hem de gençlerin önünü açmak için destekleme yaparken, DEDAŞ ise tam tersi şekilde bize engel çıkarıyor. Tüm bunları da bir yana bırakıyorum; şuan köyümüzde diz boyu kadar kar var, ama ne ışığımız ne de bu soğuklarda açacak bir sobamız var” dedi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.