SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Kentin gündemi; yüksek kiralar

Batman 'da ev kiraları adeta uçuyor. Kiralık ev fiyatları son yıllarda neredeyse 2 kat artarken, fiyatlardaki artış kiracıları zor durumda bırakmasına rağmen ev sahipleri durumdan memnun.

Son Güncelleme :

2021-01-26 17:42:45

Kentin gündemi; yüksek kiralar

Yeni evlenecek çiftler ise kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Batman 'da bazı mahallelerde ev kiraları bin 200 lirayı buldu. Birkaç yıl önceye kiralar ortalama 300 ila 500 lira arasında değişirken, şu an 700  liraya kiralık ev bulmak zorlaşıyor. Yeni evlerin kirası 1.200 lira olurken, eski evlerin kirası ise 700-800 lira seviyesinde olunca kiralık ev bulmakta da zorlanan binlerce aile kiralık evler konusunda bir düzenleme bekliyor

YÜZLERCE KONUT YÜKSELİYOR

Batman 'da her yıl binlerce konut inşa ediliyor. Şu an Üniversite yolu üzerindeki birçok noktasında yüksek ve çok katlı siteler yükselirken, Gültepe ve Çamlıtepe'de de yeni siteler inşa ediliyor. Yeni konut projeleri ve dönüşüm sonucunda yükselen siteler sayesinde şehrin konut ihtiyacı önemli derecede karşılanıyor. Ancak yeni sitelerin kira fiyatları ise cep yakıyor.

KİRALIK EVE TALEP ÇOK FAZLA

Kira fiyatlarının artmasında artan talep belirleyici olurken, Batman son yıllarda yoğun göç ile sosyo-ekonomik yapısı değişti. Şehirde 40 binden fazla mülteci yaşadığı göz önünde bulundurulduğunda   yeni evlenen çift sayısında da artışın olması ciddi bir ev sıkıntısının yaşanmasına neden oluyor.  Bu durum da kiralık eve olan talebi artarken, kiracılar artan fiyatlar karşısında zor durumda kalıyor. Bazı ev sahipleri de durumu fırsata çeviriyor. Ev fiyatlarının ya da kiralarının semtine, belli merkezlere yakınlığına göre değişiyor.

 FİYATLAR KİRACININ BELİNİ BÜKTÜ

Gazetemize konuşan Emekli TOKİ sakinlerinden Abdullah Kaya “Batman’ın yeni yerleşim yerlerinden olan Kardelen mahallesinde 'Her gün 5-10 kişi kiralık ev var mı' diye soruyor.  Var olan kiralık evler 700 ile 750 bin arasında değişiyor. Ancak kiralık bulmak hiçte kolay değil. Kiralık evler hiç boş kalmıyor. Sabah boşalsa akşam doluyor. Dükkânlar için de aynı durum geçerli. Kiralar 800 lirayı buldu.  Kapıcı parasıyla kiracının yükü daha da artıyor. Kiralık ev fiyatlar kiracının belini büktü” dedi. (Murat Ezgin)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.