Sason ilçesine bağlı Yücebağ Beldesinde 2018 yılında inşaatına başlanan ve 2020 yılında hizmete giren Onat Et Entegre Sucuk, pastırma ve kavurma fabrikası, %100 doğal beslenen dana etinden yapılıyor. Kayseri’den getirtilen pastırma, kavurma ve sucuk ustalarının yaptığı lezzetli ürünler, kısa zamanda bölgede adından söz ettirmeye başladı. Köylerde doğal beslenen ve takibi yapılan danaların kesilmesiyle yapılan et ürünleri, herkesin beğenisini kazandı.
“YÜCEBAĞ’DAN DÜNYAYA İHRACAT YAPACAĞIZ”
Onat Et Entegre Fabrikasının yetkilileri, hedeflerinin önce Türkiye’nin 81 iline ve ardından da Yurtdışına açılmak olduğunu ifade ettiler. Bütün ürünlerinde %100 doğal beslenen dana etinin kullanıldığını belirten yetkililer; “Milyonlarca TL para harcayarak hizmete sunduğumuz sucuk, pastırma ve kavurma fabrikasını daha çok kar elde edeceğimiz bir ilde açabilirdik. Bizim amacımız önce kendi memleketimizde ve ardından kendi insanlarımızın istihdam edilebildiği bir fabrika açmaktır. Şu anda Türkiye’nin sözde markalarından daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Eğer istersek maliyeti yarı yarıya düşürebiliriz. Ancak biz kendi halkımıza %100 doğal ve katıksız ürünler satıyoruz. Kar imajımız çok düşük olmasına rağmen, kalitemizden asla taviz vermeyeceğiz. Zaten ürünlerimizi bir kere tadan bir daha vazgeçemiyor. Kaliteyi uygun fiyata vermeye devam edeceğiz. “şeklinde açıklamada bulundular.