SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Ekmen: Yargı, ekonomi ve özgürlük sorunu var

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, İlimiz yerel medya temsilcileri ile bir araya gelerek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme :

2021-02-15 14:48:16

Ekmen: Yargı, ekonomi ve özgürlük sorunu var

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, İlimiz yerel medya temsilcileri ile bir araya gelerek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yargı, ekonomi, adalet, sağlık, ehliyet ve liyakat konularında hükümetin iş yapamaz duruma geldiğini belirten Ekmen “bu sorunları anlatacak ulusal medya yok, bizde yerel gazetelerden sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, Yargı, ekonomi ve özgürlük sorunu var, yığınla sorun var ama iktidar artık çözüm üretemiyor” dedi. Basın toplantısına DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ve DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ve Merkez İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz’da katıldı. Toplantıda ilk konuşan İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’da yoğun şekilde çalıştıklarını ve ayrıca herkesimden DEVA Partisine çok büyük ilginin olduğunu söyledi. Masabaşında değil, sahada çözüm bulmak için çalışmaları sürdüreceklerini belirten Müjdeci, ayrıca herkesimden partilerine ilgi olduğunu söyledi.

 “İKTİDAR ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR”

Basın toplantısında konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, İktidarın çözüm üretme yeteneğinin ortadan kalktığını ifade ederek, “Sayısız il ve ilçeye geziler düzenledim, esnaflarla, STK’larla bir araya geldik. Gördüğümüz genel manzara, iktidarın çözüm üretme yeteneğinin artık kalmadığıdır. Mevcut süreçte tüm parti seçmelerinden önemli teveccüh gören DEVA Partisi, tüm tarafların üzerinde uzlaşı sağlayabileceği tek partidir. Yoksulluk intiharlarının yaşandığı, salgının yeniden zirve yaptığı, eğitimde hızla çözümsüz bir yola sürüklendiğimiz, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden çok daha az bir asgari ücretle vatandaşlarımızı çaresiz bıraktığımız bir dönemde iktidarın yaptığı tek şey gündem değiştirmek için genellikle içi boş ve manasız tartışmaları yeniden açmaktır. Küçük ortağının sancağına geçtiği gemide bir oraya bir buraya savrulan iktidar ekonomi, adalet, insan hakları gibi konular dışında ele geçirdiği medya düzeni sayesinde insanların gerçek gündemden uzaklaşması için büyük çaba ortaya koyuyor. Bu aşamada burada bulunan tüm yerel medya temsilcilerinin desteğini çok kıymetli görüyoruz” dedi.

“AMACIMIZ MÜREFFEH YARINLARI İNŞA ETMEK”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, ülkenin temel sorunlarının çözümünde iktidarın yetersizliğinden söz ederek “bu nedenle bizler bu işlere talibiz” dedi. Öte yandan Tüm partiler ile diyaloğa hazır olduklarını ifade eden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Biz ev genci diye tabir edilen ve ne okulda, ne işte olan bir kayıp neslin ortadan kalkması için, intihar haberlerini manşetlerde görmemek için, her gün darp-şiddet olayları ile uyanmamak için, Merkez Bankası’nın sıfırı tüketip, hızla borçlanmasını ve yarınlarımızı teminat altına almasını seyretmemek için bu partiyi kurduk. Şu anda 42 ilde ve 300’ün üzerindeki ilçede kongremizi tamamladık. Haziran ayına doğru tüm il ve ilçelerde teşkilatlarımız hazır olacak. Amacımız müreffeh yarınları inşa etmek üzere var gücümüzle doğrudan, haktan yana olmaktır. Tüm seçmene, siyasi partilere kapımız açık. Yeter ki bu ülkenin yarınlarına bir ışık sağlayalım; israfı, talanı ortadan kaldıralım. “ dedi.

“YENİ ANAYASA GÜNDEM DEĞİŞTİRME ÇABASIDIR”

Yeni anayasa tartışmaları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “İktidar daha önce Ayasofya, Karadeniz’de bulunan doğalgaz, yerli oto gibi konularda yaptığı gibi yine yoksulluğu, sefaleti, israfı, eğitimdeki sistemsizliği, adaletteki hızla çöküşü konuşmayalım diye gündemi değiştirmek için bu sefer de yeni anayasayı kullanıyor. Mevcut anayasaya uymayan bir iktidar, yeni anayasa yapmak için neden uğraşıyor? Yine uymayacakları bir anayasayı yapmak için neden bu ülkenin enerjisini harcıyorlar. Biz DEVA Partisi olarak, parlamenter sisteme dönüş, güçler ayrılığı, temel hak ve özgürlükler gibi konularda yeni bir anayasal düzenleme için çalışıyoruz Hazırladığımız düzenlemeleri birçok siyasi parti ile paylaştık.” dedi.

“TÜRKİYE EKONOMİ VE ADALET-ÖZGÜRLÜK KRİZİ İLE BOĞUŞUYOR”

Türkiye’nin ekonomik kriz başta olmak üzere adalet ve özgürlük krizi ile de boğuştuğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Son 5 yılda ülkemiz ekonomik, adalet ve özgürlük krizi ile boğuşuyor. Özgürlüğün, adaletin ve ekmeğin olmadığı bir yerde umuttan, yaşamdan bahsetmek mümkün değil. Bugün insanlarımızın yüzde 35, 40’ı işsiz, Güneydoğu’da yapılan birçok araştırmada “para kazanıyorum” diyenlerin yüzde 60’ı 3 bin lira altında bir gelire sahip olduğunu söylüyor. Bugün hayat pahalılığının, iğneden ipliğe gelen yüzde 50, 60 zamların olduğu bir ortamda bu gelir ile ev geçindirmek nasıl mümkün olacak? Ekonominin bu duruma gelmesinin aslında basit nedenleri var. Otoriter devlet, darbe söylemlerinin yükseldiği bir süreç, faiz ve enflasyon sarmalı ile inatlaşan bir kötü ekonomik yönetim, liyakatsiz kadrolar, adalet ve özgürlüklerde hızla kazanımlarımızın yok olması gibi birçok nedenden dolayı ekonomik bir daralmanın içine sürüklendik. Damadın başında olduğu ekonomi yönetimi 130 milyar dolarla buhar olup ortadan kayboldu, Bulgaristan’ın eksi faizle para bulduğu bir ortamda, Türkiye’de borçlanma faizi yüzde 20’lere çıktı. Bunların hesabını sorana da terörist diyorlar.” dedi.

“PATRONLARI DEĞİL HALKI DİNLEYİN”

İktidarın yargı reformu için sık sık patronlarla görüşmesini eleştiren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “İktidar sıklıkla yargı reformu söylemi sonrasında büyük patronlarla bir araya gelip, ne istediklerini soruyor. Bu insanların zaten bir sorunu yok ki? İstedikleri her şey sabaha gerçekleşmiş oluyor zaten. Siz önce gelip KHK’ların derdini sorun, başıma birşey gelir mi diye bir Twit atamayan gençlere sorun, birkaç kuruş ucuza ekmek, patates kuyruklarında saatlerce bekleyen insanlara sorun, işten atılanlara sorun, mahkemelerde yıllardır adalet bekleyen milyonlara sorun, Türkiye’ye yatırım yapmaktan vazgeçen yabancı yatırımcılara sorun. Biz dedik ki ekonominin düzelmesinin yolu iyi bir adalet sisteminden geçer, bunu işitmişler ancak adaletin kime lazım olduğunu yanlış anlamışlar. Biz her bir vatandaşımıza adalet lazım derken onlar büyük patronlara adaleti nasıl sağlarızın derdine düştüler” dedi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.