Batman merkez Çamlıca Mahallesi Cezaevi karşısında yaklaşık çeyrek asırdır tandır ekmeği üreten Hayrettin Şimşek “Batmanlılar halen tandır ekmeğini seviyor” dedi. Asırlardır yaşayan önemli gelenek ve kültürümüzün arasında yer alan tandır ekmeği, halen vatandaşın ilgisini çekmeye devam ediyor. Bölgede yaygın olarak devam eden tandırda ekmek pişirme geleneği, özellikle sofra kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sanayi tipi fırınların gelişmesi, kent kültürünün kırsalda da etkili olmasıyla geçmişe oranla daha az üretilen tandır ekmeği, hem kokusu ve lezzetiyle hem de farklı görünümüyle diğer ekmek türlerinden daha imtiyazlı bir yere sahip. Onlarca tandırda yine onlarca kişi ile ekmek üreten Hayrettin Şimşek, “deneyimli ve mahir ustalarımızla, bayanların da emeği ile ürettiğimiz tandır ekmekleri marketlere gidiyor” dedi.