SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

CHP’den 11 Milletvekiliyle BATMAN ÇIKARMASI

Cumhuriyet Halk partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında 11 milletvekilinden oluşan Ekonomi Masası heyeti Batman'a geldi.

Son Güncelleme :

2021-03-19 17:36:41

CHP’den 11 Milletvekiliyle  BATMAN ÇIKARMASI

BATMAN’DAKİ İŞSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

Ekonomi çevrelerinin istek, beklenti ve önerilerini dinlemek ve CHP'nin ekonomi politikaların anlatılması amacıyla oluşturulan Ekonomi Masası heyeti kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve esnafı ziyaret edip, kentin genel sorunları hakkında bilgi aldı. Batman ziyareti kapsamında ilk olarak CHP Batman İl Başkanlığına giden CHP heyeti, burada CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar’ı ziyaret etti. Ardından Real konak otelinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Veli Ağbaba konuşmasında, “Arkadaşlarımızla birlikte 5 gündür bölgeyi geziyoruz. Sorunları tespit etmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin herhâlde en yoksul bölgelerinden birisi burası. Maalesef son dönemde de bununla ilgili bir çalışma yapılmamış Türkiye’nin işsizliğinin en yüksek olduğu bölge burası. Resmi işsizlik oranı yüzde 30.9 olduğunu görüyoruz. Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te ortalama işsizlik yüzde 30.9. Değerli arkadaşlar bu resmi kayıtlı işsiz sayısı. Bunun gerçeğinin daha fazla olduğunu, yüzde 50’lere yaklaştığını görüyoruz. Bir ülkede, bir ilde, her iki kişiden biri işsizse, bunun sorgulanması lazım” dedi.

BORÇLARI, RAKAMLARLA AÇIKLADI

Milletvekili Veli Ağbaba konuşmasının devamında, “Batman’da 452 esnaf kepenk kapatmış. İflas eden esnaf sayısı geçtiğimiz yıl 122 bin 170. Sadece esnaf mı perişan? Bakın KOBİ’lerin toplam borcu 853 milyar. Çiftçinin toplam borcu 132 milyar. Vatandaşların bankalara olan borcu 844 milyar. Türkiye’deki toplam borçlu vatandaş sayısı 34 milyon. Gerçek işsizlik 11.2 milyon. Pandemiden gelir kaybına uğrayan insan sayısı 7 milyon 200 bin. 47 Lira ile günlük geçimini sağlayan işçi sayısı 2 buçuk milyon. Kısa çalışmadan faydalanan insan sayısı 1 milyon 300 bin. Konuştuğumuz konu ney? Konuştuğumuz konu, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi, HDP’nin kapatılması. Bunlar tamamen bir siyasi karardır. Bir siyasi kararla Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürülmüştür” dedi. Heyet, basın toplantısının ardından esnaf ve STK ziyaretleri gerçekleşti. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.