SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

AŞI ÇADIRINDA GÜNDE 200 KİŞİ AŞI OLUYOR

"Tedirgin olma, aşı ol" kampanyası devam ediyor.

Son Güncelleme :

2021-09-10 13:59:28

AŞI ÇADIRINDA GÜNDE 200 KİŞİ AŞI OLUYOR

Batman’da koronavirüs vakalarının artması üzerine "Tedirgin olma, aşı ol" kampanyası başlatan sivil toplum örgütlerinin kurduğu çadırda, her gün ortalama 200 kişi aşı oluyor. Batman'da koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısının artması üzerine harekete geçen sağlık ve meslek örgütleri, 12 Ağustos'ta "Tedirgin olma, aşı ol" kampanyası başlattı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Batman Tabip Odası (BTO), İnsan Hakları Derneği (İHD), Batman Barosu, Türk Mimar ve Mühendisler Odası’nın (TMMOB) da aralarında bulunduğu 40 sendika ve kuruluşun yürüttüğü kampanya kapsamında kentin birçok yerine Kürtçe, Arapça ve Türkçe afişler asıldı.  Yine kentin en işlek noktalarından biri olan Diyarbakır Caddesi'nde aşı çadırları kuruldu. Henüz aşı olmayanlar burada aşılarını yaptırabiliyor. Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz, kampanyanın gidişatı ve kentteki salgın tehdidine dair son durumu paylaştı.

GÜNDE 200 KİŞİYE AŞI 

Aşı çadırında günlük ortalama 200 kişiye aşı yapıldığını belirten Oğuz, "Kurban Bayramı sonrası kısıtlamalar kaldırıldı. Bununla birlikte vaka artışından bir sıçrayış yaşandı. Virüs oranı yüksek bir noktaya geldi, hastaneler doldu. Vaka sayısındaki iller arasında ilk 5 ya da 10 il arasındayız. Kentteki bu artış karşısında sivil toplum örgütü, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleriyle bir araya gelerek aşı kampanyası başlatıldı” dedi. Kampanya çalışmalarını 3 dilde yürüttüklerini aktaran Oğuz, yine aşıya dair bilgilendirici broşürler dağıttıklarını belirtti. 

AŞI ORANLARI

Oğuz, kampanyanın başladığı günden bu yana aşı olan kişi sayısında artış yaşansa da henüz istedikleri oranı yakalayamadıklarını dile getirdi. Oğuz, “Batman da 18 yaş üstü tek doz aşılama, yüzde 65 oranını geçti. Yalnız tüm topluma bağışıklık için yüzde 85 oranına gelmemiz gerekiyor. Bunun için de iki doz aşımızı olmamız lazım. Toplumsal bağışıklığın kazanılması için iki doz da zamanında yapılmalı. Yüzde 85 aşıyla bağışıklık kazanabiliriz. Kişisel tercihimizin toplumun sağlığını da etkilediğini bilmemiz gerekiyor. Toplumsal bilinci de taşımamız lazım” diye belirtti.

SAĞLIKÇILARIN YAŞADIĞI ZORLUKLAR

Hastanede yatan veya yaşamını yitiren hastaların neredeyse tamamının aşı olmayan kişilerden oluştuğunu vurgulayan Oğuz, kentte ikinci doz aşı olanların yüzdesinin henüz 35 olduğunu paylaştı. Oğuz, yaşadıkları zorluklara da değinerek, “Bu yoğun süreç içerisinde sağlık çalışanı tükendi, yıprandı. Kovid-19 aşısı ölümü azaltmada, ağır atlamada oldukça etkili. Pandemi yönetiminin sağlıklı ve şeffaf yürütülmediğinin farkındayız. Sağlık emekçisinin eksikliğini sahada bizzat çalışan sağlıkçılar hissetti. KHK ile ihraç edilmiş sağlık çalışanlarının göreve iade edilmesi ve atama bekleyen sağlık çalışanlarının böylesi bir dönemde atanması acil bir şekilde atılması gereken bir adımken bu yapılmadı" ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.