HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, kent merkezinde bulunan üretim tesisleri ve fabrikalara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığından bir heyet, günlük 800 bin karton bardak üretimi yapan Azra Cup Fabrikası’nı ziyaret etti. Ziyarette işletme sahibi ve çalışanlarla görüşen HÜDA PAR heyeti, kentin istihdamına katkı sağlayan işletmelere sahip çıkılması ve destek verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. HÜDA PAR’ın fabrikalarına yapmış olduğu ziyaretten dolayı çok memnun kaldıklarını belirten işletme çalışanları, bu hassasiyetlerinden dolayı heyete teşekkür etti.
“İŞSİZLİĞİ AZALTMAK İÇİN İSTİHDAM ALANLARI ÇOĞALTILMALI”
Yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, işsizliği azaltmak için istihdam alanlarının çoğaltılması gerektiğine vurgu yaptı.
Durmaz, “HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı olarak üretim ve imalat yapan tesislere yönelik başlatmış olduğumuz ziyaret programımız sürüyor. Bu program kapsamında, kent merkezimizde faaliyet yürüten ve günde 800 bin karton bardak üretimi yapan Azra Cup Fabrikası’nı ziyaret ettik. İşletme sahibi, bizlere çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Bu güzel tesisin il merkezinde değil, organize sanayi bölgesinde olması gerekir. Bu konuda işletme sahibi, gerekli girişimlerde bulunmuş ancak kendisine henüz olumlu dönüş yapılmamıştır.” şeklinde konuştu.
“EKONOMİYE VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYAN FİRMALAR DESTEKLENMELİDİR”
Üretim yapanlara destek verilmesi gerektiğini belirten Durmaz, “Genç işsizliğin ülke ortalamasının üstünde olduğu memleketimizde, ekonomiye ve istihdama katkı sağlayan üretici firmalara ve işletmelere destekler verilmelidir. İlimizdeki yetkililer üretim yapan fabrikaların organize sanayide yer talebini karşılıksız bırakmamalıdır. Yetkililer, yatırım yapmak, fabrika açmak isteyen girişimcileri teşvik etmeli ve resmi prosedürleri kolaylaştırmalıdır. Fabrika sayısının artması ve yeni iş alanlarının oluşturulması işsizlik oranlarının düşmesine katkı sağlayacaktır. Bu yüzden üretim yapan, imalat yapan, istihdam ve ekonomiye katkıda bulunan firmalar mutlaka desteklenmeli, işlerini daha iyi bir seviyeye getirebilmeleri için imkânları artırılmalı ve şartları iyileştirilmelidir.” dedi.
“ORGANİZE SANAYİ TALEBİMİZE OLUMLU BİR DÖNÜŞ SAĞLANMADI”
İşletmenin faaliyet alanının karton bardak üretimi olduğunu söyleyen Kandemir, “2018’de kurulan işletmemizde günlük 800 bin adet karton bardak üretimi yapılmakta ve üretilen bardaklar 6 ile dağıtılmaktadır. İşletmemiz 26 çalışanla birlikte haftanın 6 günü 24 saat ve 3 vardiya şeklinde hizmet vermektedir. İşletmemiz mahalle arasında bina altında bulunmaktadır. Biz ise çalışma şartlarımızdan ve faaliyet alanımızdan dolayı organize sanayi bölgesinde yer açmak istiyoruz. Bunun için gerekli girişimlerde bulunduk. Fakat dosyamızı vermemize rağmen henüz bizlere olumlu bir dönüş sağlanmamıştır. Bu konuda yetkililerin talebimize karşılık vermesini bekliyoruz. Bizim amacımız istihdam alanımızı genişletip hemşerilerimize hizmet etmektir.” ifadelerini kullandı.