Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının AB Işığında İncelenmesi Projesinin ilk uluslararası toplantısı Eskişehir’de gerçekleştirildi. Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün proje ortağı olduğu, Erasmus + Programı mesleki eğitim için Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına hibe desteği alan ‘Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının AB Işığında İncelenmesi’ olan ‘BestCHEESE’ isimli Projenin İlk Uluslararası toplantısı (TPM-1) Eskişehir ilinde gerçekleştirildi. Projenin amacının AB'ye üye ve aday ülkelerde geleneksel peynirlerde üretim teknolojileri- gıda güvenliği ve hijyeni konularında BİT tabanlı eğitim metodolojileri geliştirilerek bölgesel farklılıkların giderilmesine katkı sağlamak olduğu belirtildi. Projede yer alan program ülkeleri İtalya, Slovakya ve Slovenya'nın katılımı ile; 3 gün ofis çalışması, 2 gün saha çalışması yapıldı. Ofis çalışmalarında, proje katılımcıları gündemde yer alan kendi ülkelerindeki yöresel peynirlerin üretim teknolojileri ve ilgili mevzuatlar hakkında sunumlarını yaptılar. Etkinliğe Batman Ekibi ‘Bitlis Küp, Otlu Çökelek, Civil (Çeçil)’ çeşitleri ile katılım sağladı. Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Saha çalışmalarında ise, Eskişehir İlinde faaliyet gösteren 4 adet peynir üretim tesisine çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Çalışmalar ait görseller kayıt altına alınmış olup; Erasmus + Programı Yaygınlaştırma ve Görünürlük İlkelerine uyulmuştur. Proje faaliyetleri tamamlandıktan sonra 5 farklı dilde, herkesin kullanımına açık 10 adet ders, 10 saat süreli, 2 adet eğitim modülü oluşturulacaktır” denildi.