Covid-19 nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşların sonbahar mevsiminde artan gribal hastalıkların da etkisiyle doğal ve organik ürünlere ilgisi arttı. Sonbahar mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek için arayışa geçen vatandaşlar, bitkisel ve doğal ürünlere yöneliyor. Bu süreçte özellikle üzüm pekmezi, bal, zencefil, zerdeçal, polen ve sarımsak gibi ürünlerin satışı arttı. Vatandaşın talepleri doğrultusunda doğal ürün satışı yapan aktarlar da daha çok doğal ve organik olan ürünlere ağırlık verdi.
AKTARLAR SATIŞTAN MEMNUN…
Havaların soğuması nedeniyle bitkisel ürünlerde zencefil, zerdeçal ve kekik ile zahter, şire ürünlerinde üzüm ve diğer pekmez çeşitleri, helva, tahin, pestil ve kuru üzüm başta olmak üzere diğer organik ve doğal ürünlere olan ilgi arttı. Salgın sürecinde beslenmenin çok önemli olduğunu ve bu süreçte doğal olan yöresel ürünlerin tercih edilmesini tavsiye eden aktarlar, insan vücudunu sıcak tutan üzüm pekmezi başta olmak üzere şire ürünlerinin de kışın daha çok tüketilmesi önerisinde bulundu. Doğal, bitkisel ve şire ürünlerin gribal enfeksiyon gibi hastalıklara karşı koruma sağladığını ifade eden aktarlar, demir ve kalsiyum bakımından zengin olan üzüm pekmezinin böbrek ve karaciğerin işlevini arttırarak vücudu hastalıklara karşı koruduğuna dikkat çekti.