SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

REKOR KATILIM!

Son Güncelleme :

2021-10-18 16:15:31

REKOR KATILIM!

Türkiye geneli 27 şehirde açılan ‘Dene Yap’ Atölyelerinde sınav süreci tüm hızıyla devam ediyor.

27 ilden biri olan Batman’da ise başvuru sayısı nüfus yoğunluğuna göre Türkiye rekorunu kırdı. Tam 5 bin 850 öğrencinin başvuru yaptığı sınavlar sonrasında en iyi 160 kişi belirlenecek.

160 ÖĞRENCİ 3 YIL ÖZEL EĞİTİM ALACAK

11. Kalkınma Planı'nda yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımının ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri için yapılacak olan öğrenci seçme sınavları Batman’da devam ediyor. Lise ve İlköğretim öğrencilerinin ter döktüğü sınavlar, Petrolkent Gençlik Merkezi’nde günde 4 seansla aralıksız sürüyor. 31 Ekim’de son bulacak sınavların ardından derece yapacak 400 öğrenci mülakata alınacak. Mülakatların ardından tespit edilecek 160 öğrenci ise, 2 yıl teorik ve 1 yıl pratik olmak üzere 3 yıl boyunca teknoloji atölyelerinde eğitim alacak.

BATMAN, İSTANBUL VE ANKARA’YLA YARIŞTI

E-sınavların aralıksız devam ettiği Deneyap Atölyeleri için yapılan başvuru sayısı tüm dikkatleri Batman’a çekti. Genel ortalamada İstanbul ve Ankara’nın ardından en çok başvurunun yapıldığı il olan Batman, nüfus yoğunluğuna göre ise Türkiye birincisi oldu. Batman’da başvuru ve sınav sürecinde özveriyle çalışan Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Cankurtaran ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 5 bin 850 öğrencinin düzenli bir şekilde sınavlara tabi tutulduğunu belirttiler. Sınav ve mülakatları başarıyla geçecek olan 160 öğrenci, Deneyap Atölyesinde uzman eğitmenlerin gözetiminde üç yıl boyunca teknolojik robotik kodlama, yazılım uzay, uzay teknoloji alanında eğitimler alacak ve Batman’ı Türkiye'de geleneğe dönüşen teknoloji festivalinde temsil edecekler.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.