SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

‘ZORE’YE HAYRAN KALDILAR

Son Güncelleme :

2021-10-19 16:16:20

‘ZORE’YE HAYRAN KALDILAR

Diyarbakır, Batman, Bitlis ve çevre illerden 85 dağcı Sason’da bulunan Zore kanyonuna yürüyüş düzenledi.  Türkiye Dağcılık Federasyonu Diyarbakır il temsilciliği ve Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü (DİDOSK)’nün organizesiyle Zore kanyonunu gezen dağcılar kanyona hayran kaldı.

“KANYON İÇİNDE BAHARI YAŞIYORSUNUZ”

Yürüyüşe katılan Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Adnan Ceviz “Sason’a bağlı Zore kanyonunda güzel bir doğa yürüyüşü yaptık. Zaman zaman suyun içinde, zaman zaman suyun dışında, zaman zaman dağın eteğinde, çok güzel manzaralar eşliğinde güzel bir yürüyüş oldu. Doğa sporları için çok ideal bir ortam, bozulmamış, çok tabii bir ortam. Gönül ister ki Türkiye’deki tüm doğa sporcuları gelip bu kanyonu gezsin. Kanyon içerisinde adeta baharı yaşıyorsunuz, her taraf yeşil. Ayrıca bir Kanocu olarak incelediğimde bu kanyon Kano severler için de çok ideal tabii bir platform. Bu yönden de tüm doğa sporcularını bekliyoruz” dedi.

“TERAPİ GİBİ BİR YER”

Katılımcılardan DİDOSK yönetim kurulu üyesi, öğretmen Yeliz Çuban “ilk defa gerçekleştiriyoruz bu kanyonu, doğa harikası bir yer. Kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Çevremizde çok bilinen bir yer değil ama bunun tanıtımını yapmak için buraya geldik. Çevre illerden de ileriki zamanlarda katılım olacağına inanıyoruz. Doğayla içiçe yaşanacak bir yer, terapi gibi bir yer” ifadelerini kullandı.  Eğitimci Faruk Erdaş da doğa harikası olan bu kanyonun bir an önce turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.