SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

SOLGUN “TÜTÜN BACASIZ FABRİKADIR”

Son Güncelleme :

2021-11-16 17:26:16

SOLGUN “TÜTÜN BACASIZ FABRİKADIR”

Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, tütün alım döneminde tütün ekicilerine destek olmak amacıyla Batman’a geldi. Tütün üretiminin arttığı İlimizde özel firmaların tütün sözleşmeleri, alım ve desteklemeleri devam ediyor. Kozluk ilçesinde ütün üreten çiftçileri ziyaret eden Genel Başkan Şeyhmus Solgun, tütün üretiminin artmasından memnun. Solgun “tütün bölge için bacasız fabrikadır, tütün yaygınlaşır ve ekiciler tek çatı altında bir araya gelirse çok ciddi ekonomik gelir elde edilir” dedi.

MALİYETLERDE ARTIŞ

Maliyetlerin artışına dikkat çeken Solgun, sektörün gelişimi için fiyatların iyi verilmesi ve desteklemelerin arttırılması gerektiğini söyledi. Solgun “tütün üreticilerine ilk kez Tarım ve Orman Bakanlığı tütün aletlerine %50 hibe desteği vermektedir. Üreticilerimiz bu konuda Tarım ve Orman il veya ilçe müdürlüklerine başvurabilirler.  Batman ilimizde tütün alımına katıldık, çiftçilerimize hayırlı olsun. Tütün ciddi bir emek isteyen bir ürün, şu anda gübre mazot  her gün fiyatları yükselmekte, bu nedenle üretici bu fiyatlarla para kazanmıyor. Bir kilo tütün fiyatı yılardır  üç dolar civarındaydı, firmalar  üreticiye kazandırmazsa üretici bir daha tarlaya gitmez. Öncelikle çok kaliteli tütün yetiştiren çiftçilere pirim verilmesi gerekir,  daha kaliteli tütün üretmemiz için fiyatlar ve desteklemeler iyi olmalıdır” diye konuştu.

“2022 YILINDA DAHA FAZLA FİRMAYI BÖLGEYE GETİRECEĞİZ”

Tütün üretiminin yaygınlaşması, ekicilerin kazanması ve rekabet ortamını pekiştirmek için daha fazla firmayı bölgeye getireceklerini sözlerine ekleyen Solgun, her zaman ekicilerin yanında olduklarını söyledi. Kozluk ilçesindeki alım hakkında da bilgi veren Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun “öte yandan Tütün eksperi  Mahir Yılmaz’dan bir söz aldık. İnşallah kilo başı 2 TL bu yıl üreticimize pirim  verilecek bu nedenle üreticimiz adına  TTL firmamıza teşekkür ederiz. . Bu yıl  tütün ilgili  yüz de 30 ülke ürünü kullanma zorunluğu gerçekleşti.  Kazanmak için daha fazla üretmemiz gerekir, kaliteye önem vermemiz lazım, tavına dikkat etmek gerekir bu yıl  13 ayrı firmayla yaklaşık 11 bin ton tütün sözleşmesi Batmanda gerçekleşti. İnşallah  2022’de daha fazla firmaları bölgemize kazandıracağız rekabet olursa üreticilerimiz daha fazla kazanır. Çalışacağız, kaliteli tütün üreteceğiz. Batman, Muş, Bitlis, Adıyaman’da çok kaliteli Virjinya tütünü yetişmekte ve bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım”  

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.