Batmanda kasaplar, artan maliyetler ve hayvancıların zam kararı sonrası et ürünlerine zam yapmaya başladı. Zam yapmamak için direndiklerini ancak mecburi artışa gittiklerini belirten kasaplar, “beyaz et bir kere zamlandı ama kırmızı et uzun süre zamlandı, böyle giderse fiyatlar periyodik olarak artacak” dediler. Uzun yıllardır kasaplık yapan Sedat Solak “hayvancılar daha önce 1 TL’den aldıkları yemi artık 3 TL’ye alıyorlar. Saman ve arpa fiyatları da yükseldi. Hatta kasapların kullandıkları plastik tabak kutuları 11 TL’den 57 TL’ye basit bir streci bile 35 TL yerine artık 145 TL’ye alıyorlar. Zam bu nedenle kaçınılmaz” dedi. Solak ayrıca, 52 TL’den verdikleri kemiksiz dana etini 62, kuzu oğlak 50 TL’den 55’e, pirzolalık 55 TL’den 65’e veriyoruz. Kuyruk yağı kilosu bile 30-40 TL’den 60’a çıktı” diye konuştu.