Misafirleriniz varsa ve bilinen bazı lokantalarda yemeğe gittiniz mi, hesabınızı ona göre yapın.
Ortalama bir fiyatla değil, en üst limitten ödeme yapacağınızı unutmayın…
Misafirinizin yanında bazen konuşmaya ve sohbete dalıyorsunuz birde bakıyorsunuz masa tıklım tıklım, semt pazarına dönüyor.
Ana yemeklerle beraber bir çok çeşit soğuk meze, yan yemek, ara yemekler gelip gidiyor.
Zaten masada yer yok, birde garsonların “başka ne arzunuz var? İçecek ne alırsınız? İle başlayan sözleri sizi daha da mahcup etmeye yetiyor.
Adap-usul genelde bazı yerlerde yok.
Hatta bazen tabağın alttaki yağını ekmeğinizle temizlemek istediniz mi, buna muvaffak olamazsınız.
Daha kaşığınız elinizde iken garsonlar tabakları alıp götürmeye başlıyor zaten.
Bir de bakıyorsunuz çay, tatlı veya meyveler geliyor içinizden de “bu herhalde müessesenin ikramı” diye düşünüyorsunuz ama şef garsonun size kasa yanında kağıt uzatmasından hayal kırıklığı yaşadığınızı anlıyorsunuz…
Bunu yaşamayan var mı?