Kamu ve sivil toplumda Batman’ı temsil eden önemli isimlerle bir araya gelen Vali Şahin, Batman Belediyesi’nin son 2 yılda hayata geçirdiği proje, hizmet ve yatırımları anlattı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, “Değişime İnandık, Birlikte Başardık” mottosuyla gerçekleştirilen “Batman’da Proje, Hizmet ve Yatırımlarla Geçen 2’nci Yıl” programında Batman Belediyesi’nin son 2 yılda hayata geçirdiği ve yapımı süren projeleri tanıttı. Şehrin kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, meslek odaları, kooperatif ve özel sektör temsilcileri ile Batman’ın tanınmış simalarını Güngör Palas Düğün ve Davet Salonu’nda bir araya getiren organizasyon, ulusal gazete ve televizyonlardan çok sayıda haberci ve yerel medya temsilcileri tarafından da takip edildi.
“TÜM KAYNAKLAR TÜKETİLMİŞTİ”
Yemek sonrası gösterilen ‘Birlikte Başardık’ tanıtım filminin ardından kürsüye çıkan Vali Şahin, “Bugün burada göreve gelişimizin 2. yılında Batman’da hayata geçirdiğimiz ve yapımı devam eden proje, hizmet ve yatırımlarla birlikte Batman için hayalini kurduğumuz, planladığımız çalışmaları siz değerli dostlarımızla paylaşmak için bir araya geldik. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da birçok belediyede yöneticilerin terörle irtibatı tespit edilince hukuki süreç başlatılmış ve söz konusu yöneticiler görevden alınmıştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sıkça vurguladığı terörle her alanda mücadele kapsamında, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla hali hazırda yürüttüğümüz Batman Valiliği görevine ek olarak Batman Belediyesi’nin yönetimini de üstlendik. Tanıtım filminde bizden önceki dönemi hatırlama fırsatımız oldu. Göreve başladığımızda Belediyenin tüm kaynaklarının tüketildiğini ve elle tutulur tek bir somut proje, hizmet ya da yatırımın olmadığını gördük” dedi.
“BÜYÜK SORUNLARA NEŞTER VURDUK”
Daha sempatik ve kolay, siyasi rantı daha yüksek işleri yapma seçeneği mevcutken bunu tercih etmediklerinin altını çizen Şahin, “Bizden önceki yönetimlerin yanaşmadığı zor, zahmetli ve maliyetli büyük problemlere odaklandık. Kronikleşen sorunlara neşter vurduk ve vurmaya devam ediyoruz. Keşke bizden önceki yönetimler ucuz popülizm yapmak yerine şehrin gerçek sorunlarına eğilebilseydi. Şehrin problemleri bugüne kadar çözülmüş olurdu. Eleştiri alacağımızı bile bile büyük sorunların üzerine gittik. Bugün burada kimseye sitem etmiyoruz. Kentsel dönüşümden imara, altyapıdan çevre düzenlemeleri, park ve bahçelere, içme suyu hattı ve deposuna kadar Batman’ın en önemli sorunlarını çözdük ve çözmeye devam edeceğiz. Terörün finansmanına aktarılan kamu kaynakları artık millete hizmet için kullanılıyor” diye konuştu.
“DEVLETLE ARADAKİ DUVAR YIKILDI”
“Batman’ın her kuruşu Batman için harcanıyor” diyen Şahin şöyle konuştu: “Ve artık kentin kronikleşen problemleri bir bir çözülüyor. Bu proje, hizmet ve yatırım yolculuğunda Batman halkı da yanımızda oldu. Değişime inandık ve birlikte başardık… Mahalle Buluşmaları, çalışmalarımızı halkla birlikte yaptığımızın en somut kanıtıdır. Sorunları yerinde görmek, yerinde dinlemek ve yerinde çözüm üretmek için Mahalle Buluşmaları’nı başlattık. Bu buluşmalara yalnız gidebilirdim. Ancak şehirdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileriyle birlikte gittik. Mahalle sakinlerini birlikte dinledik ve bu buluşmalarda adeta devletle millet arasına örülen duvarlar yıkıldı. Halkın şikâyet, öneri ve taleplerini dinledik yüz yüze iletişimin kurduk. Hemen orada gerekli talimatları vererek hızlı çözüm ürettik. 45 mahallenin 25’ine ulaştık. Şehrin sorunlarının giderilmesinde ve yeni projeler konusunda vatandaş söz sahibi oldu. Mahalle Buluşmaları ile yetinmedik farklı sektörlerle ayrı ayrı buluşup taleplerini dinledik. Üreticiden, iş insanı ve esnafa hepsiyle yüz yüze görüştük ve sorunların çözümü için adımlar attık.”
İMAR VE DÖNÜŞÜMDE DEVRİM
Batman’da yıllarca ihmal edilen imar sorununu 1 yıl içinde çözdüklerini belirten Şahin, “İlk etapta bin 50 ikinci etapta bin 189 hektar alanın imar planlarını yaptık. Bu toplamda Batman büyüklüğünde bir alana tekabül ediyor. Bu alanı; depreme dayanıklı, 800 bin nüfus için yeterli, 6 kattan fazlasına izin vermeyen yatay mimari anlayışıyla, sosyal donatı ve yeşil alanları belirlenmiş biçimde planladık. Körik ve Tilmerç’te plan değişikliğiyle bölgeyi 140 bin kişinin yaşayabileceği hale getirdik. Burada kentin bütün ihtiyacını karşılaması için kuzey ve güneyi birbirine bağlayacak mevcut yollardaki trafik yoğunluğunu azaltacak, 40 metre genişlikte kuşak yolu için trafik aksı belirlendi. Bu yol imar alanının kuzeydoğusundan geçerek güneyde TPAO Bulvarı ile Batman-Siirt karayolu kavşağına kadar ulaşacak. Demokrasi, Turgut Özal ve TPAO bulvarlarına alternatif olacak. İmar ve kentsel dönüşümde devrim niteliğinde adımlar attık.
İLUH VE YENİ YAŞAM ALANLARI
İluh’u Batman’ın cazibe ve çekim merkezi haline getirmek için kolları sıvadık. İluh Deresi’nin Islahı ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ni başlattık. Kaderine terk edilen ve yaydığı kötü kokular ile çöp yığınları ile şikayet konusu olan İluh, başlattığımız değişim ve kararlılığın marka projelerinden olacak. Artık sel taşkınlarında can kayıpları yaşanmasına da geçit vermeyeceğiz. Islah çalışması başlattığımız İluh’ta dönüşüm projesinin birinci etabı için ilk kazma vuruldu. Bu projede şehir merkeziyle 500 yataklı Devlet Hastanesi arasında yeni bulvarlar, parklar, sosyal yaşam alanları ve spor tesisleri yükselecek. Lansmanı yaptık. Dönüşüm kapsamında anlaşma sağlanan hak sahiplerine ödemeleri yapıldı ve binaların yıkımına başlandı” dedi.
YEŞİL ALANLAR KATLANARAK BÜYÜYOR
Kişi başına düşen yeşil alanı 2,4 metrekareden 5,1 metrekareye çıkardıklarını ve 23 yeni park yaptıklarını ifade eden Vali Şahin, “Batman Çayı Rekreasyon projesi kapsamında İstiklal Parkıyla birlikte kent merkezindeki tüm parkların toplamından daha büyük bir yeşil alana kavuşacağız. Bu alanı havaalanıyla birleştiren güzergahta 100-150 metre genişliğe sahip bir yeşil vadiye dönüştürmeyi hayal ediyoruz. Atatürk Parkı’nı 4’te 1 oranında genişletiyoruz. Burada yeşil alanlar ve çocuklar için su oyun parkı yer alacak. 16 bin metrekare Sağlıklı Yaşam Parkı, her yaştan insanımıza spor yapma imkanı sunan, kaykay pisti, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla şehrin yeni buluşma noktalarından biri haline geldi. 18 bin metrekare Karabağ Parkı, tematik parklarımızın sonuncusu. Gültepe Mahallesi’nde Ercan Gün, Çamlıtepe’de Ferit Özdemir ve Salih Gök, Çamlıca’da Mehmet Teymur, Güneykent’de Mahmut Ortaboy, Tilmerç’te Mustafa Ramanlı, Kuyubaşı TOKİ girişinde Süleyman Nazif, Seyitler’de Molla Gürani, Petrolkent’te Şehit Ahmet Can, Karşıyaka’da Karşıyaka ve Cudi Mahallesi’nde Mehmet Yamaç parklarının yapımı tamamlandı. Tilmerç ve Çamlıtepe arasında yapılan Yürüyüş ve Bisiklet Yolu bölgede yaşayan insanlara nefes aldıracak ve sulama kanalında yaşanan can kayıplarının önüne geçecek. Ayrıca, 15 park ve ortak kullanım alanlarında ücretsiz internet hizmeti verdik” diye konuştu.
ASFALT VE KALDIRIMDA TARİHİ REKOR
2020'de 143 bin ton asfalt serimiyle rekor kırdıklarını hatırlatan Şahin, şöyle devam etti: “2021'de 160 bin ton asfalt serimiyle kendi rekorumuzu kırdık. 2021’de 19 km uzunluğunda 112 yeni imar yolu açtık. 40 km uzunluğunda 174 yolu yeniledik. Son 1 yılda 200 bin metrekare kaldırım hedefiyle çalıştık. 2020’de 450 bin metrekare kilitli parke taşı serimi gerçekleştirdik. 2021’de üstüne 350 bin metrekare ekledik. 800 bin metrekare kilitli parke taşı Batman tarihi boyunca yapılan çalışmayı geride bıraktı. Teknoloji ve estetiği bir araya getiren bulvarlar, çekim merkezi sokaklar için çalışıyoruz. 3 bin 700 metrelik 25 metre genişliğe sahip alanda yol, kaldırım, trafik düzenlemesi, ışıklandırma ve peyzajla Ahmet Arif Bulvarı 4. Etap Vizyon Projesi Batman’da kent estetiğine değer katıyor. Sanatseverlerin yeni adresi Sanat Sokağı oldu. Peyzaj ve ışıklandırmalarla baştan aşağı değişen sokak adının hakkını veren bir yapıya kavuştu. Estetik kent mobilyaları, sokak konserleri için sahneler, sanat dernekleri ve kulüpler için ayrılan mekanlarıyla Sanat Sokağı bugün artık gerçekten Sanat Sokağı haline geldi. Araç trafiğine tamamen kapatılan Kekik, Susam ve Lavanta sokakları, toplam 4 bin 500 metrekare alan; oturma bankları, ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmalarıyla Batman’ın yeni buluşma noktalarından olacak. Bir başka örnek Şemsiyeli sokak. Telefoncular Sokağı yenilenen yüzüyle hizmete hazır hale getirildi. Kent girişindeki tagımızla misafirlerimizi, ‘Kadim toprakların modern şehri Batman’ sözleriyle karşılıyoruz.”
AKILLI ŞEHİRLER KATEGORİSİNE GİRDİK
Numarataj sisteminin sokak tabelaları ve ev numaralarının değişiminden ibaret olmadığını vurgulayan Vali Şahin, “Batman artık akıllı şehirler kategorisinde. Kapı numaraları üzerindeki kare kodu taratıp Belediye hizmetlerine ulaşmak artık mümkün. Yapılan yeni çalışmayla birlikte elektrik, doğalgaz, internet ve DASK poliçesi için sadece dış kapı levhasının fotoğrafıyla başvuruda bulunabilecek. İçme suyu, kanalizasyon, sosyal yardımlar gibi birçok belediye hizmetinde bu altyapıyı kullanabiliriz. Benzer çalışmalarla kurumsal kültürü oturtmaya çalışıyoruz” dedi.
SU HATTI ASBESTLİ DEPOSU YETERSİZDİ
Atık suların arıtılması için kullanılan sistemin Batman’ın ihtiyacını karşılamadığını belirten Şahin, “Şehrin tüm altyapısını planlamaya başladık. 35 milyon euroluk Atık Su Arıtma Tesisi, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu projemizin onaylanan ÇED raporu, 23 milyon euro maliyeti bulunan İleri Seviye Biyolojik Arıtma Tesisi projemizin de önünü açtı. Başlarken söylemiştim. Ucuz popülizm yerine şehrin büyük sorunlarını çözmeye odaklandık, içme suyu deposu bunlardan biri. Aynı şekilde 130 kilometre asbestli boru var. İnsanlarımız maalesef bu kanserojen borulardan içme suyu kullanıyor. Bir buçuk sene içerisinde 30 kilometre asbestli boru değiştirdik. İhmal edilen içme suyu şebekesi ve yaz aylarında yaşanan su kesintileri Batman’ın 1 numaralı sorunuydu. Temiz içme suyu ve sağlıklı altyapı için harekete geçtik. 23 bin 300 metreküp kapasiteye sahip 30 yıllık içme suyu deposu şehrin su ihtiyacını karşılamıyordu. 21 bin metreküplük yeni içme suyu deposunun yapımını tamamladık ve hizmete açtık. Mevcut içme suyu kapasitesini iki katına çıkardık. Su depolarının klorlandığı odalarda 20 yıldır yenileme yapılmamıştı. Yenileme çalışmasıyla şehrin sağlığını tehdit eden ilkel klorlamaya son verdik” diye konuştu.
POPÜLİZMLE BELEDİYECİLİK YAPILMAZ
Kentin kanalizasyon ve yağmur suyu tahliye hatlarının iç içe geçtiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi: “Bu sorun tamamen çözülebilmiş değil. Hala iç içe geçmiş durumda hatlar var. Bunları peyderpey çözmenin gayreti içerisindeyiz. Kanalizasyon ve yağmur suyu hattı birbirine karıştırılırsa ilk yağmurda sokaklar kanalizasyon suyu ile dolar. Dizanteri, kolera ve benzeri pek çok hastalık ortaya çıkar. Ucuz popülizmle belediyecilik olmaz. Uğraş verdiğimiz imar, altyapı, içme suyu gibi büyük işlerin değeri ilerde daha iyi anlaşılacaktır. Bahçelievler, Şafak ve Sağlık mahallelerinde 40 yıldır ihmal edilen kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu tahliye hatları yenilendi. 2021’in ilk 6 ayında 27 kilometre kanalizasyon, 2 buçuk kilometre yağmur suyu, 33 kilometre içme suyu olmak üzere toplam 62 buçuk kilometre altyapı çalışması gerçekleştirdik.”
ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİLİYOR
Batman’da toplanan çöplerin ve atıkların geri dönüşümü konusunda büyük yol kat ettiklerini söyleyen Vali Şahin, “Geçmişte vahşi depolama yöntemiyle Raman'da toplanan çöpler, üstünde tüten duman, yangın ve kötü kokuyla anılıyordu. Yap, işlet, devret modeliyle aynı bölgede hayata geçirdiğimiz Batman Katı Atık Entegre Tesisi'nde çöplerin sağlıklı şekilde bertaraf edilmesini sağladık. Aynı tesislerde atıklardan depolanan metan gazıyla 35 bin 700 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretiliyor” dedi.
MUHTAR EVLERİ VE SEMT PAZARLARI
Kültür, Pınarbaşı, Bahçelievler, Güneykent ve Petrolkent mahallelerinde 42 metrekarelik ofis, bekleme salonu, mutfak ve lavabodan oluşan Muhtar Evlerini hizmete açtıklarını belirten Şahin, 15 Muhtar Evi’nin yapımının sürdüğünü söyledi. Şahin, toplam 4 bin 250 metrekare alanda Tilmerç Semt Pazarı ile bin 300 metrekarelik, 52 esnafın hizmet verebileceği şekilde planlanan Tablabaşı Kapalı Semt Pazarı’nı hizmete açtıklarını da hatırlattı.
KADINLARIMIZIN YANINDA OLDUK
İş hayatı ve sosyal alanlarda her zaman Batmanlı kadınların yanında olduklarının altını çizen Vali Şahin, “Psikolojik ve hukuki destekle yalnız olmadıklarını gösterdik. İçerisinde kreş, gündüz bakımevi bulunan Kadın ve Aile Destek Merkezi, Kadın İş Geliştirme Merkezi, mesleki eğitim kurslarının verildiği BİLMEK’le kadınlarımızın her alanda güçlenmesini teşvik ettik. Kadın Kooperatiflerine destek verdik. Kadın Konukevi ile kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN PROJELER
Engelli vatandaşların eşit imkanlara sahip olması için projeler ürettiklerini vurgulayan Şahin, şehrin farklı noktalarında engelli şarj istasyonları, bozulan engelli araçlarının ücretsiz bakım-onarımı, Ücretsiz Engelli Taşıma Aracı ve Engelli Dostu Minibüsle ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması, tekerlekli sandalyeden işitme cihazına kadar birçok kalemde yapılan yardımlar ve toplu taşıma araçlarının işitme ve görme engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesi gibi çok sayıda çalışmaya imza attıklarını belirtti.
ÜCRETSİZ EKMEKTEN YEMEK YARDIMINA
Son 2 yılda sosyal belediyecilik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin Batman’da verildiğini ifade eden Şahin, “Evde bakıma muhtaç hastalar için otomatik hasta yatağı yardımı yaptık. Farklı noktalardaki Halk Ekmek Büfelerimizle her gün 26 bin 883 ekmeği 4 bin 760 ihtiyaç sahibi ailemize ücretsiz ulaştırdık. 35 bin ekmeği ücretsiz dağıtmak hedefimiz. Binlerce aileye Ramazan’da ve diğer zamanlarda gıda ve ihtiyaç malzemesi yardımı yaptık. Şehrimizde okuyan 12 bin 500 üniversite öğrencisinin öğle yemeği masrafını üstlendik. Kütüphane, Bilgi evleri ve ücretsiz spor okullarımız çocuklarımıza ve gençlere kapılarını açtı. Pınarbaşı Ali Emiri Kütüphanesi 2021’de 147 bin Batmanlı kitapsever ve öğrenciye hizmet verdi. Binlerce kişiye kucak açan Seyitler Bilgi Evi’nde, ücretsiz çorba, çay ve kahve ikramında bulunduk. İhtiyaç sahibi ailelerin yaşadığı 95 evin bakım-onarım çalışmalarını gerçekleştirdik” diye konuştu.
BATMAN’IN SAĞLIK SİGORTASI
Belediye Sağlık Merkezi’nin ek binasının yapımının tamamlandığını hatırlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Ek binanın devreye girmesiyle hizmet kalitesi ve kapasitesini güçlendiren Batman Belediyesi Sağlık Merkezi, tüm şehre hizmet verebilecek noktaya geldi. Engelliler ve yaşlılar, yoksul ve yardıma muhtaç kişiler, sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntı yaşayanlar, sosyal güvencesi bulunmayanlar… Kısaca tüm dezavantajlı gruplar Sağlık Merkezi’nde ücretsiz muayene, ücretsiz test, ücretsiz tedavi imkanlarından faydalanıyor. Genel Sağlık, Ağız ve Diş Sağlığı, Fizik Tedavi, Sağlıklı Beslenme ve Diyet, Psikoloji Poliklinikleri ile on binlerce kişiye hizmet veren merkezde sıra bekleme derdi yaşanmıyor. Hizmet içi eğitimde de çok büyük yol kat ettik. Alanında uzman ekiplerce tüm belediye personeline hem hizmet içi eğitim hem de İş Sağlığı ve Güvenliği alanında dersler verildi.
EN UCUZ TOPLU TAŞIMA HİZMETİ
Toplu taşıma hizmeti veren otobüslerin kamera sistemiyle takip edildiğini belirten Vali Şahin, “Ekonomik, güvenli ve konforlu ulaşım hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Artan maliyetlere rağmen üç yıldır zam yapılmadı. Türkiye’de en ucuz toplu taşıma hizmeti Batman’da veriliyor” dedi.
TAZİYE EVLERİYLE ZOR GÜNDE DESTEK
44 Taziye Eviyle zor günlerinde Batmanlıların yanında olduklarını belirten Şahin, cenazesi olan vatandaşlara 3 gün boyunca yemek, çay, su ve temizlik hizmeti verdiklerini, Taziye Evlerinin elektrik ve su faturalarının da belediye tarafından karşılandığını ifade etti. Şahin, Taziye Evi Koordinasyon İletişim Merkezi ekiplerinin, cenaze sahipleriyle iletişime geçerek yapılması gereken tüm işlemler konusunda yardımcı olduklarını da sözlerine ekledi.
50 KAT BÜYÜK YENİ HAYVAN BARINAĞI
Sokak hayvanlarının daha sağlıklı koşullarda yaşaması için büyük bir projeyi başlattıklarının müjdesini veren Vali Şahin, “Mevcut hayvan barınağının tam 50 katı büyüklüğe sahip Hayvan Tedavi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. 500 hayvanın barınmasına olanak sağlayan projeyle hasta ve yaralı hayvanların tedavisi de gerçekleştirilecek. Sokak hayvanların tamamı aşı ve kısırlaştırma sonrası tekrar doğal ortamlarına bırakılacak. Yeni barınak saldırgan ve yasaklı cins hayvanları da tehdit olmaktan çıkaracak” diye konuştu.
BİNADAN ARAÇLARA KADAR YENİLENME
32 yıldır hizmet veren Belediye binasının nüfus artışıyla hizmet vermekte yetersiz kaldığını ifade eden Şahin şunları söyledi: “Eski ilçe otogarının olduğu noktada yapımına başlanan Ek Hizmet Binası büyük ölçüde tamamlandı. 8 araçlık garaj, itfaiye erleri için spor ve eğitim salonu, yemekhane ve dinlenme odası barındıran yeni itfaiye binasının ise yapımı tamamlandı. Araç filomuzu güçlendirdik. Otobüs sayısı yeni alımlarla 59’dan 99’a çıkarılacak. Hizmet veren otobüslerin 6.1 olan yaş ortalaması 3.5’e düşürülecek. 31 iş makinesi, 16 hizmet aracı, 30 otobüs alımıyla belediyeye ait araç sayısı 300’ü geçti. Hurdaya çıkması beklenen araçlarda Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan revizyonla 40 araç baştan sona yenilendi ve yeniden hizmete hazır hale getirildi. Otobüs Aktarma İstasyonu ve Otobüs Parkı ve Bakım Atölyesi projesi çalışmaları sürüyor. Belediye toplantı salonu yenilendi ve teknolojik imkanlara kavuştu. Açıldığı günden bugüne hiç bakım yapılmayan BAŞTİ’nin harap haline son verdik. 50 kalemde yapılan bakım-onarım çalışmaları kapsamında zemin kaplamaları, fotoselli kapılar ve peron levhaları yenilendi. Çevre düzenlemesiyle otogar modern bir görünüme kavuştu.”
GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINA KURS
Yaz ve Kış Spor Okullarında geleceğin şampiyonlarına 15 branşta ücretsiz kurs verildiğini söyleyen Vali Şahin, “Batman Belediyesi Spor Kompleksi’nde futboldan basketbol, voleybol ve yüzmeye, jimnastikten atletizm, okçuluk ve tenise kadar farklı spor branşlarında verilen kurslarla geleceğin yıldızları yetişiyor. Belediyenin desteklediği amatör kulüpler ve kendi kulübümüzde hentboldan masa tenisine birçok dalda ülke genelinde başarılara imza atıldı” dedi.
ÜCRETSİZ KÜLTÜR-SANAT HİZMETİ
“Batman’da kültür-sanat rüzgârı estirdik” diyen Şahin, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Her ay onlarca ücretsiz etkinlik düzenledik. Rapten popa, sanat müziğinden türkülere halk konserleri, çocuklar ve yetişkinler için tiyatro ve söyleşiler, edebiyat, düşünce ve iletişim dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşen Kitap Fuarı, sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınlanan ve artık merakla beklenen Dengbêj Konağı, Rengê Sitranan gibi Türkçe ve Kürtçe müzik programları… Ve daha onlarca, yüzlerce proje, hizmet ve yatırım… Sadece 2 yılda… Değişime inandık, Birlikte başardık…” diye konuştuk.