DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ve beraberindeki parti heyeti ile Batman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iş insanları ile bir araya geldi. Aralarında Vecdin Nasıroğlu, Zeki Çiftçi, Mehmet Ali Öztürk, Hıfzullah Özoğul, Hüseyin Öndaş, Dilaver Saruhan, Veysel Tekin, Bedri Çiçek, Orhan Alsaç ve Mehmet Ceylan'in bulunduğu bir dizi Batmanlı iş insanını Batman Organize Sanayi bölgesinde ziyaret eden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, "Batman Organize Sanayi bölgesi şehrimiz ekonomisinin kalbi durumunda bulunuyor. Bu kompleks için planları, hedefleri ve özverisi ile son seçimde OSB başkanı seçilen Vecdin Nasıroğlu’nu tebrik ediyorum. İlimiz ekonomisine katkı sağlayan iş insanlarımızın her biri ayrı ayrı ciddi bir özveride bulunuyor. Bunca belirsizliğe, ekonomik bunalıma, sayısız soruna rağmen halen OSB'de 7/24 faaliyet gösteren işletmelerimizi kutluyorum. Bu toprakların kadim vatandaşları için elini taşın altına koyan herkesin öneminin ciddi oranda farkındayız" dedi.
“BATMAN OSB’DE BÜYÜK EKSİKLİKLER VAR”
Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin Batman’ın potansiyeli için yetersiz olduğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Ek OSB alanındaki eksiklikler bir an önce giderilmeli. Mevcut ihalede yaşanan sorunlar bir yana bırakılırsa dahi yeni bir ihalenin yapılması ve altyapının düzenlenmesi için 2 yıla ihtiyaç var. Bu şehre göz göre göre 2 yıl kaybettirdiler. Planlama, koordinasyon ve altyapı eksikliği nedeniyle birçok yatırımcı Batman’dan farklı illere yönelmeye başladı. Ayrıca mevcut OSB’deki alanların istihdam ve yatırım büyüklüğü göz önüne alınarak hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması gerekiyor. Batman ekonomisi için tez zamanda da bir tekstil OSB’nin kurulması elzemdir.” ifadelerini kullandı.
"SANAYİCİLER BÜYÜK SORUNLARLA BAŞBAŞA BIRAKILDI"
Türkiye'nin her noktasında olduğu gibi Batman'daki sanayicilerin de ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, "Son bir yılda; sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 435, elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yüzde 290 zam yapıldı. Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 200’e yakın zamlar yapıldı. Pandemi etkisi nedeniyle zaten son 2 yıldır doğru dürüst çalışamayan sanayiciler şimdi de artan belirsizlik ortamı, yüksek faizler, iğneden ipliğe gelen fahiş zamlar, dövizdeki yüksek oynaklık nedeniyle geleceği bir yana yarınını göremez oldu. Ekonomideki ana çarklar hükümetin basiretsizliği nedeniyle birer birer durmaya başladı. Böylesi bir ortamda bırakın yeni bir yatırım yapmayı; mevcut işletmeleri ayakta tutmak bile ciddi bir özveri istiyor." dedi.