Silopi İlçesinde elektrik üretimini sağlayan Termik Santralin durması elektrik üretimi ve ekonomik alanda olumsuzluğa neden olacağını belirten Tes-İş Şube Başkanı Beşir Vural “bu durum ciddi olumsuzluklara neden olur” dedi. Tes-İş Şube Başkanı Vural: “ 3 Bin kişin geçimini sağladığı Silopi Termik Santralinin geçici olarak durdurulması veya üretime ara verilmesi, ulusal ve yerelde çıkabilecek ekonomik kaos hepimizi tedirgin etmektedir” şeklinde konuşarak, bölge halkı için ciddi sıkıntıya neden olacağını kaydetti. Türkiye Enerji ,Su, ve Gaz İşçileri Sendikası(TES-İŞ) Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Beşir Vural yaptığı yazılı basın açıklamasında , ‘2009 yılından beri sorumluluk alanında olan Şırnak ili Silopi ilçesinde bulunan Termik santralin üretime ara verilmesine ve tamamen kapatılmasına karşı olduklarını bildirdi. Vural “Silopi termik santralin, maliyetlerin öngörülemez şeklinde artmış olmasından kaynaklı bölgemizin tek sanayi yatırımı olan işyerimizin üretime ara vermesi veya son vermesinin bizler ve bir bütün olarak bölge insanı açısından son derece yıkıcı olacaktır” diyen Vural açıklamasında “ Kömür üretimi ile faaliyet yürüten termik santralin Kömür üretiminin geçici olarak durdurulması, hem ulusal anlamda enerjide dışa bağımlılık hem de yerelde ortaya çıkabilecek ekonomik kaos hepimizi tedirgin etmektedir. Toplumsal bir travmaya neden olacak olası gelişmeler karşısında, yetkili etkili olacak her kesimin termik santralin kapanmaması için duyarlı olmaya sorumluluk almaya davet ediyoruz” dedi.
3 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR
Silopi Termik Santralinde tedarikçi ve çalışanlarla birlikte 3000 insanın geçimini sağladığını ifade eden Şube Başkanı Beşir Vural açıklamasında su görüşlere yer verdi.
“Bu insanların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için kamuoyuna acil çağrıda bulunuyoruz. Bu acil bir feryadımızdır. Binlerce insan ve ailelerinin tek geçim kaynağı olan bu işyeri aynı zamanda milli bir servet olan bu devasa yatırımın faaliyetine devam etmesi için sorumluluk sahibi kurum kuruluş sivil toplum örgütleri siyasi şahsiyetler yöresel otoritelerin aidiyet duygusu taşıyan herkesi mevcut sorunun çözümü için ellerini taşın altına koymaya çağırıyoruz. Bölgemizde bu kapasitede ikinci bir işyeri bulunmamaktadır o yüzden bölgemizin ekonomik can damarı olan bu yatırımın yaşatılması bireysel bir ihtiyacın ötesinde Toplumsal stratejik bir ihtiyaç olması bakımından büyük bir önem arz etmektedir.”