Batman Üniversitesi bu sene 4 bin civarında öğrenci almayı hedefliyor…
2022 YKS sonrası ÖSYM tarafından beklenen açıklama geldi. 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin resmi sitesinden yayımlandı. Açıklanan kılavuza göre bu yıl Batman Üniversitesi yaklaşık 4 bin civarında kontenjan açtı. Buna göre, 4 yıllıklarda kontenjan sınırlaması şöyle; Fen-Edebiyat Fakültesi: İngiliz Dili ve Edebiyatı 60, Matematik 30, Sanat Tarihi 50, Sosyoloji 50, Tarih 70, Türk Dili ve Edebiyatı 60. Güzel Sanatlar Fakültesi: Sinema ve Televizyon 60. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: İktisat 30, İşletme 25, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 50, Uluslararası İlişkiler 30. İslami İlimler Fakültesi: İslami İlimler 125, İslami İlimler (M.T.O.K.) 15, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi: Bilgisayar Mühendisliği 50, Elektrik-Elektronik 20, İnşaat 20, Makine 20, Petrol ve Doğalgaz 20. Sağlık Bilimler Fakültesi: Hemşirelik 70, Sağlık Yönetimi 50. Turizm Fakültesi: Gastronomi ve Mutfak Sanatları 40, Turizm Rehberliği 35.
2 YILLIKLARDA BÖLÜMLER ARTTI
Batman Üniversitesinde ilçe ve merkezdeki Meslek Yüksek Okullarında hem bölüm sayısı hem de öğrenci kontenjan sayısı arttı. Beşiri OSB MYO’da açılan Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojilerine 20 ve Makine bölümüne de 20 öğrenci alınacak. Ayrıca Hasankeyf MYO Aşçılık 40, Kozluk MYO Çocuk Gelişimi 60, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 30, Yapı Denetimine 40. Sason MYO Çocuk Gelişimi 30, Eser Koruma 30 ve Organik Tarım Bölümüne 30 öğrenci alınacak. Batman merkezde de Sağlık Hizmetleri MYO’da 17, Sosyal Bilimler MYO 9 ve Teknik Bilimler MYO’da da 18 bölümüne de yaklaşık 1.500 öğrenci alınması bekleniyor.
ENERJİ ALANINDAKİ BÖLÜMLERE İLK KEZ ÖĞRENCİ ALINACAK
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite seçilen ve “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” mottosuyla bu alandaki çalışmalarına hızla devam eden Batman Üniversitesi, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından itibaren Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği (İngilizce) bölümü ve Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programına ilk defa öğrenci alacak. Enerji alanında pilot üniversite seçilen Batman Üniversitesinin bu önemli misyonu başarıyla yerine getirmesi için kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirten Rektör Prof. Dr. İdris Demir, ilk defa öğrenci alınacak bölümlerin enerji alanında yapılan çalışmaların niteliğine büyük katkı ve altyapı sağlayacağını ifade etti. Bu bölümleri tercih edecek aday öğrencilerin üniversiteden alacakları nitelikli eğitim sayesinde avantaj elde edeceklerinin altını çizen Rektör Demir, Batman Üniversitesini enerji alanında bölgenin merkezi haline getirme hedefinde olduklarını kaydetti.