Sason, Mutki ve civar yerleşim birimlerinde son zamanlarda Karakovan Balcılığı yaygınlaşıyor. Daha organik olan Karakovan Balına ilginin arttığını söyleyen Sason’lu köylüler, “Sason başının yaygınlaşmasından sonra karakovan balı da yaygınlaşacak” dediler. Sason’da uzun yıllardır bal üreten Mustafa Çelik, son yıllarda karakovan balına yöneldiklerini belirterek “temel petek ilavesi yapılmaksızın, arıların kendi ürettikleri balmumundan oluşturdukları petek gözlerini bal ile doldurduktan sonra, peteklerin üzerlerinin sırlanmasıyla oluşan bal çeşididir. Karakovan balımız; Sason, Mutki arasında daha yaygındır ve yaylalarından temin edilmektedir” dedi. Karakovan balı hakkında bilgi veren Çelik “Karakovan balı petekli olmaktadır artık bunu biliyoruz. Bu petekli bal dörtgen şeklinde de olabilir yada yuvarlak şekilde de olabilir. Genel itibari ile karakovan balı yuvarlak çercevelerde olmaktadır. Yinede bu peteğin üst kısmına 1-2 santim bir bal mu yani petek takılır arı ordan aşağıya kendisi balını yapmaktadır” şeklinde konuştu.