“Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının AB Işığında İncelenmesi” isimli projenin beşinci toplantısı yapıldı.
Kısa adı BestCHEESE olan Erasmus + Programı Mesleki Eğitim için Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına hibe desteği alan "Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının AB Işığında İncelenmesi" isimli projenin beşinci toplantısı 20-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Eskişehir gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok yöresinden katılımın sağlandığı projeye akademisyenler, ziraat mühendisleri, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bürokratları ile çok sayıda çiftçi katıldı. Birkaç günde yapılan bilgilendirmede ayrıca; Sazova kampusunda Gıda Analiz Laboratuvarını ziyaret eden konuklara Başak ofiste Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Reşat Çiftçi ve Yüksek Ziraat Mühendisi Barış Doyar yöresel peynir çeşitleriin üretim aşamaları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.