‘Erasmus+ Programı’ mesleki eğitim için stratejik ortaklıklar faaliyeti kapsamında, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına hibe desteği alan ve Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yeni programını tamamlandı. ‘Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının Avrupa Birliği (AB) Işığında İncelenmesi’ kısa adıyla BestCHEESE Proje faaliyetlerinin tamamlanması ile tüm dünya da herkesin kullanımına açık ve ücretsiz, Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Slovence, Slovakça dillerinde, 5 arayüzü bulunan www.bestcheeseeu.com isimli Web Sitesi ve Bilgi İşlem Teknolojisi(BİT) kullanılarak 2 adet (10 ders) eğitim modülü oluşturuldu. Proje hakkında bilgi veren Batman Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, “Proje çıktısı www.bestcheeseeu.com oldukça sade ve kullanıcıların sıkılmadan eğitim almaları ve bilgi sahibi olmaları için görsel materyaller ile desteklenmiş, yenilikçi ICT teknolojisi uygulanmıştır. Modül-1 ve Modül-2 sonundaki sınavlardan başarılı olan katılımcılar sertifikalarını kendi bilgisayarlarından İNDİR Butonu ile kolaylıkla alabilme imkanına sahip olacaklar.
Proje somut çıktısı www.bestcheeseeu.com Web Sitesi ve ICT Eğitim Modülleri oluşturulurken bizzat sahada çalışan teknik ve eğitici personel kendi tecrübelerini diğer AB ülkelerinden gelen uzman katılımcılar ile paylaştı. Dersler sadece teorik bilgilerden değil saha çalışmalarındaki bilgi birikimi sayesinde oluşan pratik bilgileri de içerdiği için kullanılabilir ve uygulanabilir eğitim modülleri hazırlandı” dedi.
ÖNEMLİ BİR FIRSAT
Proje sonunda geliştirilen, yenilikçi eğitim materyalleri aracılığı ile Türkiye ve AB Ülkelerinde mesleki eğitim personelleri başta olmak üzere, gıda denetçileri ve eğiticileri, birincil üreticiler ve gıda güvenliği ve üretim teknolojisine ilgi duyan herkes; yöresel peynirlerin üretim teknolojilerini öğrenmeleri, günlük ve profesyonel yaşamlarında kullanmaları, yeni ürünler üretmeleri ve böylelikle mesleki bilgi düzeylerini ve tecrübelerini geliştirme fırsatını yakalamış olacaklarını belirten İl Müdürü Aydın, “Bu sayede mesleki eğitim ve öğretimde anahtar yeterliliklerin daha da güçlendirilmesi, iş temelli öğrenmeyi teşvik etmeye yönelik ortaklıkların geliştirilmesi ve herkesin eğitimlere erişimini artırarak, katılımcıların temel ve mesleki becerilerini gelişmesine, böylelikle AB ülkelerindeki benzer işlerle uğraşan kurum ve kuruluşların beraber hareket edebilmesine de olanak sağlandı. Uzun vade de; Türkiye ve AB Ülkelerindeki Mesleki eğitim personelinin bilgi düzeyi ve eğitim-öğretimde BİT teknolojisini kullanma kapasiteleri artacak, yöresel peynir üreten gıda işletmelerinde kalite standartları yükselecek, ithalat ve ihracat kapasitesinin artması ile Türkiye ve AB Ülkelerinin ekonomisi olumlu etkilenecektir” şeklinde bilgi verdi.