Dünyaca ünlü Şef Hüseyin Özer, Batman Üniversitesinde ‘Girişimcilik ve Turizm’ başlıklı konferansla öğrencilerle bir araya geldi. Üniversitede gerçekleştirilen konferansa, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Burada ilk sözü alan Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İdris Demir, ücretsiz yemek uygulamasının ardından, 'askıda otobüs bileti' kampanyasını da başlattıklarını belirterek, öğrenciler için yapılan hizmetleri anlattı.
Batman Üniversitesinin gelişimini ve öğrencilerin yaşam kalitesini arttırmak için çalışırken şehrin sanayi, tarım ve turizm sektörlerinden hak ettiği değeri alması için de çaba sarf ettiklerini vurgulayan Rektör Demir, çalışmaların önemine değindi.
KARİYER SÜRECİNİ ANLATTI
Rektör Demir’in konuşmasının ardından konferansa başlayan Şef Hüseyin Özer, dünyaca ünlü bir şef olma hikâyesinin zorlu aşamalarını hayatındaki tecrübelerle anlattı. Aşçılık mesleğinin her kademesinde çalıştığını belirten Şef Özer, işin püf noktasının merak etmek ve yaptığı işten zevk almak olduğunu söyledi. İnsanlara sunulacak yemeğin önce yemeği pişiren kişi tarafından lezzetli görülmesi gerektiğini söyleyen Şef Özer, her yemeğin bir öncekinden daha lezzetli olması için yeniden işe koyulmak gerektiğini dile getirdi. Nitelikli ve farklı bir aşçı olmaya çalışan öğrencilerin önce kültürel yemekler hakkında bilgi sahibi olmalarının çok önemli olduğuna dikkat çeken Şef Özer, modern yemeklerin değil kültürel geçmişi olan tatların daha ilgi çekici olduğunu vurguladı.