Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden halka ve tulumba tatlısı, havaların soğumasıyla birlikte tezgâhlardaki yerini aldı. Kış aylarının başlamasıyla birlikte tatlıya rağbetin arttığını belirten tatlı ustası Mehmet Şirin Çakıcı, özellikle şekeri düşenlerin tatlıyı tercih ettiğini ifade etti. Tatlının yapım aşamalarını sırasıyla anlatan Çakıcı, tatlıya glikoz konulmasının zararlı olduğunu dile getirerek vatandaşların glikozdan uzak durması gerektiğini anlattı. Tatlı fiyatlarının maliyetine göre arttığını söyleyen Çakıcı, sabahtan geceye kadar çalıştıklarını ifade etti. Halka ve tulumba tatlısının yerli bir ürün olduğunu vurgulayan Çakıcı, vatandaşların misafir ziyaretlerine giderken tatlı götürmesini tavsiye etti.
"KIŞIN TATLIYA BAYA RAĞBET GÖRÜLÜYOR"
Havaların soğumasıyla birlikte tatlı sezonunun başladığını belirten Çakıcı, "Kış aylarının gelmesiyle birlikte işlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Tatlımız kışın tüketilen bir üründür. Kışın tatlıya baya rağbet görülüyor. Yaz aylarında 3 ay kapalıyız ve Ramazan ve kış aylarında iş yapıyoruz. 3-4 çeşit tatlımız var ve hepsinin satışı güzel. Baya faydalı bir üründür. Şekeri düşen kişilerin tercih ettiği bir üründür. Glikoz kullanmıyoruz şeker kullanıyoruz. Tatlılarımızı kendi imalathanemizde yapıyoruz." dedi.