Batman'ın Sason İlçesinde ballı cevizli sucuk büyük rağbet görüyor. İyi bir marka haline gelen ve ülke genelinde adından söz ettirmeye başlanan Sason Balı, cevizli sucuk yapımında da kullanılmaya başlandı. Bal kalitesi yüksek olan ve arıcık faaliyetlerinin yapılmasıyla ön plana çıkan ilçede ballı cevizli sucukta yapılmaya başlandı. Kilosunun 60 TL den satıldığı ballı cevizli sucuğun yararlar saymakla bitmiyor. Bal ve cevizli sucuk üreticisi Siphan Bozkurt, özellikle çocukların gelişim çağında ballı cevizli sucuğu yemeleri ve yanında arı poleni tüketmeleri gelişimlerini olumlu etkileyeceğini söyledi. Yapımının üzüm pekmezi gibi olduğunu söyleyen Bozkurt, “ceviziyle ünlü ilçemizde farkı alternatifler geliştirmek, kalkınma ekonomisinde önemli katkı payıdır. Besin değerinin yüksek olduğu bal ve cevizin buluştuğu cevizli sucuk (Şaran) üretimini artırmayı düşünüyorum. Polen, Dünya'nın en zengin ve en mükemmel besinidir. Vücudun gerilimlere ve hastalıklara karşı direncini arttırır. Aynı zamanda birçok hastalıkların iyileşmesini hızlandırır. İleri ki aşamalarda ballı cevizli sucuğa arı poleni de katmayı düşünüyoruz” dedi.