Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gençlik faaliyetlerini sürdüren, Petrolkent Gençlik Merkezi ‘Deneyap Robotik Kodlama’ sergisi açtı.
Petrolkent Gençlik Merkez'inde bulunan Deneyap Atölyesinde açılan sergiye Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Faruk Güzel, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
“ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜK İŞLER YAPIYOR”
Deneyap Atölyesinde bulunan çocukların büyük işler yaptığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, kurum olarak her zaman kendilerini destekleyeceklerini söyledi. İl Müdürü Özperk; “Batman Petrolkent Gençlik Merkezimizde devam eden Deneyap Teknoloji Atölyelerinin robotik ve kodlama dersinin proje şenliğini gerçekleştirdik. Yaklaşık 1 yıldır çocuklarımız özel eğitimler görüyorlar. Hem eğlenip hemde öğrenmek, çocukların ufkunu açıyor. “dedi.
“GENÇLİK ÜLKEMZİN GELECEĞİ VE SİGORTASIDIR”
“Gençlerimiz ülkemizin geleceği ve sigortasıdır.” diyen Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Deneyap Atölyeleri sayesinde, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmesini sağlayacağız. Bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençlerimizin, yeterli imkânlar ve doğru yönlendirme ile çok büyük işler başarabilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Batman’da, geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek gençlerimizin bulunduğuna inanıyoruz. Onları ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda desteklemekte bizim görevimiz. Deneyap Teknoloji Atölyelerinin eğitim modeli, öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanmıştır. Atölyelerimizde ortaokul ve liseli gençlerimiz Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler almaktadırlar. 3 yıllık bu süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri, hem özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler.” diye konuştu.