SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

RAMAZANIN BAŞTACI TUZDA TAVUK OLDU

Son Güncelleme :

2023-03-31 13:18:47

RAMAZANIN BAŞTACI TUZDA TAVUK OLDU

Batman'da, tuzla kaplanarak odun fırınında pişirilen tavuklar, büyük beğeni topluyor. Fırından çıktıktan sonra etrafındaki kemikleşmiş tuz tabakası nedeniyle soğuması uzun süren tavuklar lezzeti ile iftarlık sofraların baş tacı haline geldi.

Gültepe Mahallesi'ndeki fırında  ‘tuzda tavuk’ üreten Mevlüt Çeni, Kozluk ilçemizin meşhur tuzu ile  pişirilen tavuğun tadının çok farklı olduğunu belirterek, bu lezzetin insanlar tarafından yavaş yavaş keşfedilmeye başlandığını söyledi. Tavuğun pişirilme sürecini anlatan Çeni, "Bir tepsinin üzerinde ıslak tuz ile tavuğun etrafını hava almayacak şekilde kaplayıp, odun fırınına sürüyoruz. Bir tavuk yaklaşık üç saat tuzun içinde, kendi yağıyla pişiyor. Helva gibi oluyor, kemiğine kadar doğal bir şekilde pişiyor. Çıkardığımızda etrafındaki tuz iyice kemikleşmiş oluyor. Tavuğun uzun süre sıcak kalmasını sağlıyor. Bu sayede uzak yerlere götürülebiliyor. Elle açılamadığı için tuz kitlesi çekiçle kırılıyor. Tuzlar kaldırılıp içerisindeki tavuk çıkartılıyor" ifadesini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.