Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi denetimlerini artırdı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada “Vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmalarını sağlamak hedefiyle yıl içerisinde üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan gıda denetimlerine Kurban bayramı arifesinde de hızla devam etmektedir.
Bakanlığımızın 'Kurban Hizmetleri ve Kurban Bayramı Denetimleri' konulu yazısı kapsamında yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri, etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren gıda işletmeleri tarafından hijyenik koşullarda yapılmasının sağlanması ve bu dönemde kıyma makinesi, bıçaklar vb. gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik olarak et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmelerde denetimler arttırılmıştır. Ayrıca İl genelinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinden 2023 yılı İl Gıda Numune alma planı ve Bakanlık Numune alma programı kapsamında numuneler alınmakta ve analizlerinin yapılması amacıyla gıda kontrol laboratuvarlarına gönderilmektedir” ifadelerine yer verildi
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat Coşkun; "Kurban Bayramının hemen öncesinde özellikle tüketimi artacak olan et ve et ürünlerinin satışa sunulduğu işletmelerde denetimlere ağırlık vermekteyiz. Ancak tüketicilerin de satın aldıkları gıdalar ile ilgili olarak daha hassas ve dikkatli olmalarını, gerekli durumlarda gıda ile ilgili tüm ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz." diye konuştu.