Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından 2023 yılı stajyer öğrencilerine yönelik ekmek, ekmek çeşitleri ile unlu mamuller tebliğine göre verilen teorik eğitimin ardından, gıda sektöründe unlu mamuller üretimi yapan firmalara yerinde uygulamalı eğitim için ziyaret gerçekleştirildi.
Üretim tesisinde hijyen esasları, pasta-kek yapımında kullanılan teknikler ve muhafaza koşulları, ayrıca baklava yapımında kullanılan makinaların çalışma prosesleri hakkında işletmenin üretim müdürü ve gıda kontrol görevlileri tarafından yerinde uygulamalı eğitim verildi.
Eğitim ile ilgili yapılan açıklamada; “Kurumumuzda staj gören öğrencilere yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerin, farklı gıda işletmelerinde de devam edeceğini, İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan uygulamanın ilimizde kalifiye personel yetiştirme konusunda katkı sunacağı" belirtildi.
Ayrıca öğrencilere kapılarına açan firma yetkililerine teşekkür edildi.