Yaz aylarının ortalarından itibaren kırsalda yetişen sebze ürünleri tezgahlardaki yerini alırken, domates diğer sebze çeşitlerine daha çok ilgi görmeye devam ediyor. Yerli domatesler manav reyonlarında ve pazar tezgahların da kısa sürede tükenirken, yetiştiriciler ürün yetiştirmekte güçlük yaşıyor. Her gün tonlarca domates satışının yapıldığını belirten esnaflar, "Domates, biber, patlıcan ve salatalığa oranla daha fazla tüketiliyor. Vatandaşlar domatesleri ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketebiliyor ve yerli organik domates için süre kısa olunca talep adeta katlanıyor. Kısa bir süre sonra yerli domates bulunmayacak, bunu bilen vatandaşlar da şimdiden kış için hazırlık yapmaya başladı. Son günlerde konserveler için çuval halinde domates alanlar, kışın da organik domates yemek istiyor. Bu nedenle yaklaşık 10 gündür satışlarımız da ciddi bir artış var" dediler.