Özellikle havaların çok sıcak olmasıyla birlikte oluşabilen gıda kaynaklı salgın ya da vaka olayları ile karşılaşmamak ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için toplu tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verilmiştir.
Tarım İl Müdürü Mehmet Aydın; "Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın talimatıyla ülke genelinde gıda denetimi seferberliği başlatıldı. Batman İl Müdürlüğü olarak biz de yıllık denetimlere ilave olarak 21 Ağustos-8 Eylül tarihlerini kapsayan üç haftalık süre boyunca geniş çaplı denetimlerimize başladık. Özellikle toplu tüketim yerlerinde, restoran, lokanta, kafe gibi her türlü gıda sunumu yapan işletmelerde denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir. İl Merkezinde 18 toplamda 30 kontrol görevlisinden oluşan denetim ekibimiz yedi aydan bu yana birçok yerde 2750 denetim ve 51 İşletmeye de idari yaptırım uygulanmıştır. Ancak bu denetim sayısıyla yetinmeyeceğiz. Gıda hizmeti veren işletmelerde kontrollerimizi sürdüreceğiz. Özellikle yaz mevsiminde toplu gıda tüketiminin olduğu yerlerde soğuk zincirinin bozulması halinde salgın hastalıklarının oluşma riskinden dolayı denetim sıklığımızı bu yönde artırmış bulunmaktayız. Amacımız işletmelere ceza yazmak değil, kayıt altına alınmamış olan yerleri kayıt altına almak, asgari ve teknik hijyen sağlayıp sağlamadığını kontrol etmektir" ifadelerini kullandı.