Yazar Said Temel ile bir araya gelen Ramanlı gündemle ilgili fikir alışverişinde bulundu.
Gündemi değerlendiren Ramanlı ve Temel, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla E-Reçetem sistemine beş dilin daha eklenmesi ve bu dillerin ülke genelinde büyük bir çoğunluğa hitap etmediğine vurgu yapıldı. Konuşan kişi sayısı dikkate alındığında Kürtçe’nin de sistemde tanınması gerekliliği konuşuldu. Geçtiğimiz günlerde E-Reçetem sistemine İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça eklenmişti.
Sağlık Bakanlığının yaptığı uygulama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ramanlı, “Türkiye de yaşayan ve Türkiye’nin asli kurucuları arasında olan Kürtlerin dili olan Kürtçe’nin sisteme dahil edilmemesi büyük bir eksikliktir. Özellikle Kürtçe’nin yoğun bir şekilde konuşulduğu ülkemizde Kürtlerin daha kolay ve rahat bir hizmet almalarının sağlanması lazım.” ifadelerini kullandı.
Kürt Dili ve Edebiyatı mezunlarının atanmaması sebebiyle bölümün tercih sıralamasında en altlara düştüğünü belirten Temel, “Kürt dilinin okullarda öğretilmesi lazım. Çocuklarımızın seçmeli Kürtçe dersi konusunda teşvik edilmesini istiyoruz. Bunlar olmadığı için Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü tercih edilmiyor. Böyle giderse bölüm yeterli başvuru sayısı elde edemediği için kapanabilir.” şeklinde konuştu.