Tarım İl Müdürlüğü yetkililerin yaptığı açıklamada, “İlimizde faaliyet gösteren yaklaşık 2500 kayıtlı Gıda İşletmesinde İl Müdürlüğümüz Gıda Şubesi bünyesinde kurulan gıda denetim ekipleriyle aralıksız devam etmekte olan rutin denetimlerin yanında bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları yapılmaktadır.
AFİŞLER ASILDI
Bu kapsamda gıda kaybı ve israfını en aza indirmek için gıdanın raf ömrünün gıda işletmecisi tarafından doğru belirlenmesi ve tüketici tarafından doğru bilinmesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Son Tüketim Tarihi (STT) ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) farkını açıklayan, tüketici ve gıda işletmelerine yönelik bilgilendirici afişler ilimizde faaliyet gösteren gıda işletmelerine, dağıtılarak, tüketicilerin kolayca görebileceği yerlerde kullanılması sağlandı” ifadelerine yer verildi.