Artan fabrikasyon peynirlerinden dolayı eski tadın olmadığını belirten esnaf, “Parası olan organik koyun peyniri alıyor. 200 lira şu anda kilosu. Fakir fukara da geliyor yüzde 5 yağ bile olmayan peyniri 120 TL'ye alıyor. Bunlar fabrikasyon peynirlerdir.
Devlet bunlara el atsa, bu tür peynirlerin aslında satılmaması gerekiyor. Adı peynir, rengi peynir, üzerinde tat namına bir şey yok. Kimi ismini yiyor, kimi peynir yiyor. İyi bir denetim yapılsa peynirlerin çoğunun sağlıksız olduğu tespit edilecektir.
Valilik, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Belediye bu denetimleri ciddiyetle yapsa, tezgahta bulunan peynirlerin çoğu satılamaz. Fabrikasyon peynirler piyasaya sürüldüğünden beri peynirin adı var sadece. Denetimler yapılsın. Benim ürünüm imhaya götürülecekse seve seve veririm ama 50 ton, 100 ton civarında satanların da üzerine gidilmesi lazım. Denetimleri yapanlar kağıt üzerinde yapıyor, küçük esnaf ile uğraşacaklarına büyük firmalara da gitsinler” dedi.