Paris Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Fransa’nın Strazburg şehrinde düzenlenen ‘Türk Gastronomisinin 100’ü’ adlı etkinlikle, Türk mutfağının zenginliklerini yemekler ve fotoğraflarla bir araya getirdi. Strazburg Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimî Temsilciliği tarafından ev sahipliği yapılan etkinlik, Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimî Temsilcisi Nurdan Bayraktar Golder ve Strazburg Başkonsolosu Bekir Sarp Erzi’nin yanı sıra parlamenterler, büyükelçiler, milletvekilleri, hukukçular, davetliler ve Türkiye’den basın mensuplarını bir araya getirerek yaklaşık 200 kişiyi ağırladı.
Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimî Temsilcisi Nurdan Bayraktar Golder, yaptığı konuşmada “Bu etkinlikte, küratör Mehmet Aslan’ın seçkisi ile 42 değerli Türk fotoğraf sanatçısının objektifinden Türkiye’nin farklı coğrafyalarından derlenen 80’den fazla görsel sanat eserinin yer aldığı sergi bulunuyor. Bu sergi, topraktan sofraya uzanan bir yolculukla Türk yemek sanatını ve kültürünü âdeta resmediyor. Kentlerini ve yemek kültürlerini bize fotoğraflarla yansıtan değerli fotoğraf sanatçılarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.