Yerli Malı Haftası olması dolayısıyla, öğrencilerin yerli malı kullanma, bilinçli ve tutumlu olma davranışı kazanmaları için etkinlik düzenlendi. Amaçlarının öğrencilerin tutum ve davranışlarını en güzel şekilde kazanmalarını sağlamak olduğunu ifade eden sınıf öğretmeni Zeynep Gündüzoğlu, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi biz de okulumuzda bu etkinliği yapmaya karar verdik. Sağ olsun öğrenci ve velilerimiz çok emek harcadılar. Etkinlikte ülkemizin her bölgesini temsilen stantlar kurduk ve ülkemizin her bölgesindeki güzellikleri göstermeye çalıştık. Etkinlikte emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.
Etkinlik çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden sınıf öğretmeni Esma Kılıç, “Bu etkinliklerimizde ülkemizde yetişen meyve, sebze ,bakliyat gibi ürünlerin yanı sıra ülkemizde üretilen teknolojilere, yöresel kıyafetlerimize, geçmişte kullandığımız eşyaların kullanım amaçlarına, milli değerlerimize ,çevremizde bulunan kültürel miraslarımıza , ülkemizde bulunan turistik mekanlara değinilmek ve bunları çocuklar için somutlaştırmak amaçlandı. Ülkemizde üretilen yerli ürünlerin önemine değinilerek bilinçli tüketici olunması üzerinde durulmuştur. Bu sayede toplumsal refahın yükselmesinin sağlanacağından bahsedilmiştir. Bir diğer amacımız aslında Anadolu coğrafyasının sürdürülebilirlik ile olan ilişkisinin var olduğuna ve bunun günümüzde nasıl devam ettirmemiz gerektiği vurgulanarak israfın önüne geçilmesi hedeflenmiştir. Etkinliğimizin sergi şeklinde olması öğrencilerimizin kendilerini bir müzede gibi hissetmesi sağlanmıştır” dedi.