Hizmet İş Batman İl Başkanı Bünamin SÖĞÜT, sendika olarak, belediyeler ve bağlı şirketleri ile il özel idarelerde çalışanların maaşlarının belirlenmesinde Kamu Çerçeve Protokolü (KÇP)’nin uygulanması ısrarına devam edeceklerini söyledi.
Hizmet İş Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, Ankara’da düzenlenen 46. Hizmet İş Kuruluş Yıldönümü toplantılarına katıldı.
Toplantıda toplu iş sözleşmeleri çerçeve anlaşma protokolü ve ‘Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi’ alınması yönündeki açıklamaların öne çıktığına dikkat çekti. Sendika olarak, belediyeler ve bağlı şirketleri ile il özel idarelerde çalışanların maaşlarının belirlenmesinde Kamu Çerçeve Protokolü (KÇP)’nin uygulanması ısrarına devam edeceklerine dikkat çeken Hizmet İş Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, “Belediyeler bir kamu kuruluşudur, ayrı tutulmamalıdır. Belediyelerde ve özel idarelerde devam eden toplu iş sözleşmelerinin, ‘Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’ ile belirlenen sınırlar kabul edilerek yapılması durumunda, ortaya daha hakkaniyete uygun bir ücretlendirme modeli çıkacağına inanıyoruz. Hizmet-İş, Kamu Çerçeve Protokol Sözleşmesindeki hükümlerin belediyeleri, bağlı şirketleri ve üniversiteleri de bağlayacak şekilde düzenleme yapılması konusunda mücadelesine devam edecektir. Toplantılarda bu konu üzerinde hassasiyetle duruldu” dedi
KAZANCA GÖRE VERGİ
Ankara’daki toplantıda emekçilerin maaşlarından kesilen adaletsiz vergi sisteminin de masaya yatırıldığına dikkat çeken Başkan Söğüt, “Sendika olarak biz her zaman hakikatten ve hakkaniyetten yana olduk. Adaletsiz vergi sisteminin de hakkaniyet göz önünde tutularak yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Yapılacak düzenlemede uygulanacak kural çok basit ve kolaydır. Az kazanan işçiden az vergi kesilecek. Çok kazanan işçiden çok vergi kesilecek. İşte bu kadar kolay” dedi.
Belediye şirket işçilerine ödenmeyen ilave tediye konusunda verilen mücadelenin kararlılıkla devam ettiğine de dikkat çeken Başkan Söğüt “Kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelerde çalışan kadrolu işçilere, 6772 sayılı Kanun gereğince 52 günlük ücret tutarında ödenen ilave tediyeler, mahalli idarelerin iştirakleri ve şirketlerinde çalışan işçilere hak ettikleri halde ödenmemektedir. Bu durum, işyerlerinde çalışma barışının ve huzurun bozulmasına sebep olmaktadır. 6772 sayılı Kanunun belediye şirketleri için de uygulanmasını içeren kanuni düzenlemenin çalışma hayatına kazandırılarak, aynı işyerlerinde aynı işleri yapan işçiler arasında yapılan ayrımcılığın sonlandırılmasını istiyoruz” dedi.