Batman'ın Dörtyol Kavşağı'nda süt mısır satan 26 yaşındaki Rıdvan Oktay, süt mısır satışlarının orta düzeyde olduğunu ve vatandaşların genellikle küçük ve orta boy mısırları tercih ettiğini belirtiyor. Süt mısırını Adana'dan alan Rıdvan, kalitesine dikkat ettiklerini ve tanesinin seçimini özenle gerçekleştirdiklerini vurguluyor.
DAHA ÇOK İLKBAHAR VE YAZ'IN SATIŞ OLUYOR
Mısır biçim makinelerinin de olduğunu ve hasat zamanında biçim işini de yaptıklarını belirten oktay, süt mısır satışlarının daha çok ilkbahar ve yaz aylarında gerçekleştiğini söyledi.
MAYONEZ PEK TERCİH EDİLMİYOR
Süt mısırı tezgahında haşlayarak çeşitli baharatlarla süsleyen genç girişimci, vatandaşların genellikle pul biber, ketçap, karabiber ve tuz ile mısırlarını tercih ettiğini, mayoneze pek yönelmediğin ifade ediyor. Fiyatlarının zamlandığı dönemlerde satışların düştüğünü belirten Oktay, kalitenin ve fiyatın müşteri tercihini etkilediğini dile getiriyor.
TİRYAKİSİ OLUYORLAR
Süt mısırın sağlık faydalarına da değinen Rıdvan Oktay, kendi hazırladıkları mısırın kalitesi ve lezzetiyle müşterilerin tekrar gelmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirtiyor. Oktay, "Vatandaşlar kendi yaptığımız mısırı tattıklarında tiryakisi oluyorlar. Kaliteye önem veriyoruz ve bu bize müşteri sadakati kazandırıyor." diyor.