SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ARTIK HASTALAR BAŞKA İLE GİTMEYECEK

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tümör Konseyi Kuruldu

Son Güncelleme :

2024-05-27 17:03:57

ARTIK HASTALAR BAŞKA İLE GİTMEYECEK

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Onkoloji Cerrahı Emir Fatih Kaya koordinatörlüğünde Tümör Konseyi oluşturuldu.

TEK TİP YAKLAŞIMDAN UZAK

Dr. Kaya, konseyin önemine vurgu yaparak, “Günümüzde tıp bilimi, tek tip yaklaşımdan uzaklaşarak, kişiye özel ve çok boyutlu yöntemlere yönelmektedir. İnsan sağlığı ve hastalıkların tedavisi konusunda birçok bilimsel gelişme yaşanmakta ve bu gelişmeler hekimleri ve diğer bilim insanlarını birlikte düşünmeye ve karar vermeye yönlendirmektedir. Ülkemizde ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan kanser, çok boyutlu bir sağlık sorunudur. Tıbbın farklı uzmanlık alanlarında çalışan hekimler ve diğer disiplinlerde görev alan sağlık çalışanlarından oluşan 'Tümör Konseyleri', hastanın tıbbi ve sosyal durumuna en uygun ve en etkin tedavi planını oluşturmaktadır” dedi.

Hastanede kurulan Tümör Konseyleri, şu şekilde çalışmaktadır:

HEKİMLERİN ORTAK KARARI DOĞRULTUSUNDA

Değerlendirilecek hastalar, toplantıdan en geç bir gün önce konsey katılımcılarına duyurulmaktadır.

Vakayı sunacak olan hekim, hastanın anamnez ve muayene bulguları, radyolojik görüntüleme bulguları, laboratuvar test sonuçları, tümörle ilgili hücresel düzeyde inceleme sonuçları ve diğer gerekli tüm bilgileri hazırlamaktadır.

Konseydeki tüm hekim ve uzmanlar bilgi ve deneyimlerini paylaşmakta, hasta ve hastalığın tüm boyutları detaylı olarak ele alınmakta, tanı kapsamlı biçimde netleştirilmekte ve tedavi seçenekleri belirlenmektedir.

Ameliyat, kemoterapi, radyoterapi gibi tedavi seçenekleri ve hastanın tıbbi durumu doğrultusunda gerek duyulan diğer yaklaşımlar, hekimlerin ortak kararı doğrultusunda belirlenmektedir.

Toplantı kararları yazılı hale getirilerek hasta dosyasında saklanmakta ve aynı zamanda hasta ile paylaşılmaktadır.

EN UYGUN TEDAVİ PLANI SUNUYOR

Dr. Kaya, konseyin işleyişi hakkında bilgi verirken, bu uygulamanın hasta bakımını iyileştirmek ve en uygun tedavi planını sunmak için önemli olduğunu belirtti. Tümör Konseyleri'nin, hastaların tedavi sürecinde çok boyutlu bir yaklaşım benimseyerek, daha etkili ve kişiselleştirilmiş çözümler sunduğunu vurguladı.

Kaya, Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Patoloji, Nükleer Tıp, Girişimsel Radyoloji, Genel Cerrahi , Gastroenteroloji Cerrahisi ve Jinekolojik Onkoloji cerrahi uzmanı hekimlerin katkısıyla diye belirtelim. Konseyin sekreteryasının Radyasyon Onkolojisi uzmanı Dr.Onurhan Çolak yapmaktadır" dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.