Batman'ın rakımı düşük bölgelerinde buğday hasadı tamamlanırken arazi yapısı nedeniyle hasat, orak ve tırpanla yapılmaya devam ediyor. Buğdayı ticari amaçlı ekmediklerini, ekmek yapımı başta olmak üzere kendi ihtiyaçları için ektiklerini belirten Gercüş'e bağlı Yemişli (Botikâ) köyü sakinleri, hasat zamanı geldiğinde tüm aile fertleriyle beraber tarlada çalıştıklarını ifade ettiler. Çiftçiler, tarlalarına biçerdöverlerin giremediğini belirterek, tarlalar düzlük alanda olmadığından dolayı teknolojiden faydalanmadıklarını ve kavurucu havaya rağmen insan gücüyle çalıştıklarını dile getirdiler.
Sabahın ilk saatlerinden, güneşin batımına kadar hasat yaptıklarını söyleyen çiftçi Nurullah Tekin, "Hava sıcaklıklarının normalin üstünde olması bizleri biraz zorluyor. Ancak bu bizim işimiz olduğundan dolayı zahmetine katlanarak yapıyoruz. Teknoloji yokken atalarımız buğdayı orak ve tırpan ile hasat ediyormuş. Teknoloji çağındayız ama biz halen tırpan kullanıyoruz. Çünkü arazilerimize biçerdöverler giremiyor. Tarlalarımız küçük ve çok parçalı. Tarlalarımıza yol gitmediğinden eski usulle hasat yapıyoruz Havalar çok sıcak olduğundan dolayı serin saatlerde çalışmaya gayret ediyoruz." dedi.