SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Toplu yemek Batman’ın kültürü oldu

Daha önce düğün, mevlit ve taziye gibi durumlarda evlerinde yemek hazırlayan Batmanlılar, toplu yemek ihtiyaçlarını yemek fabrikalarının açılmasıyla buradan sağlamaya başladı.

Son Güncelleme :

1970-01-01 02:33:37

Toplu yemek Batman’ın kültürü oldu

YEMEK FABRİKALARINA İLGİ ARTTI

Batman’da daha önce toplu etkinlikler için evlerde yemek pişirme, yemek fabrikalarının açılmasıyla büyük oranda azaldı. Daha önceleri adet olduğu üzere günün bütün zamanını ateşin üzerindeki dev kazanlarda toplu yemek ihtiyacını karşılamak için harcayan Batmanlılar, şimdilerde bu ihtiyacını daha rahat ve zaman kaybı olmayan yemek fabrikalarından sağlıyor. 30 yıldan bu yana kurdukları yemek fabrikasıyla halka hizmet veren yemek fabrikası sahibi Murat Erim yaptığı açıklamada, istihdam ettikleri 90 personelle vatandaşların toplu yemek talebini karşıladıklarını söyledi.

“VATANDAŞLAR İÇİN BÜYÜK BİR NİMET”

Yemek fabrikalarının vatandaşa büyük bir rahatlık sağladığına işaret eden Erim, “Eskiden düğün veya taziyelerde misafirlerle ilgilenmekten daha çok yemekle ilgileniliyordu. Düğün veya taziye sahibi sabah erkenden uyanır bütün vaktini yemeğe ayırırdı. Şu anda ise bir düğün veya taziye olduğu zaman yemek fabrikaları aranıyor. 500-600 kişilik yemek istiyorlar. A’dan Z’ye her şeyi ile paket şeklinde düğün salonlarına gidip yemeğimizi kendimiz dağıtıyoruz. Malzemelerimizi toplayıp dönüyoruz. Düğün sahibi herhangi bir rahatsızlık duymuyor. Sadece yarım veya bir saatini yemeğine ayırıp geri kalan bütün vaktini rahat bir şekilde misafirlerine ayırabiliyor. Yemek farikaları vatandaşlar için büyük bir nimettir.” diye konuştu.  

 ET FİYATLARI KARA KARA DÜŞÜNDÜRÜYOR

En büyük sıkıntılarının artan et fiyatları olduğunu dile getiren Erim, “Toplu yemek sektöründe şu anda tek sıkıntı et fiyatlarıdır. Sadece Ramazan ayında et fiyatına 3-4 lira zam geldi. Et zam yediği zaman biz müşterimize yansıtamıyoruz. Her gün kalkıp yemeğe zam yapamıyoruz. Sadece Ramazan ayında 3 TL zam geldi. Örneğin aylık 3 ton et kullanıyoruz. Sadece bir aylık 3 TL’den 9 bin TL’dir. Fiyatı istediğimiz gibi müşteriye yansıtamıyoruz. Piyasadaki rekabet ortamından ya da fiyatların çok yüksek olmasından dolayı yansıtamıyoruz, o yüzden yemek fabrikaları olarak biraz sıkıntıdayız.” ifadelerini kullandı. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.