Batman’ın Sason ilçesinde düzenlenen ‘Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali’ kapsamında en iyi bal yarışması yapıldı. Etkinlikte, 11 besicinin getirdiği ballar, uzman ekipler tarafından analiz edilerek birinci, ikinci ve üçüncü seçildi.
Jüri üyesi olarak yarışmaya katılan Sason Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. İbrahim Selçuk Kuru, bal değerlendirmelerini renk, koku, tat ve aroma gibi dört ana unsur üzerinden yaptıklarını belirtti. Kuru, Sason balının üretim aşamasından itibaren çok değerli olduğunu ve yapılan analizlerin bu değeri doğruladığını söyledi.
Bal yarışması koordinatörü Sason İlçe Tarım Müdürü Hasip Okay, bu yılki yarışmada da dereceye giren besicilere ödüller verileceğini ve geçen yıl birinci olan balın 160 bin liraya satıldığını, bu yıl da birinci balın açık artırmaya sunulacağını açıkladı.