Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, halk sağlığını koruma ve hijyenik ortamda kesilen sağlıklı etlerin tüketilmesini sağlama amacıyla denetimlerini sürdürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonuyla yürütülen kaçak et kesimi denetimleri, 30 Eylül - 4 Ekim 2024 tarihleri arasında il genelinde yoğunlaştı.
Bu süre zarfında kasaplar, yemek fabrikaları, et satış reyonları bulunan marketler ve lokantalar olmak üzere toplam 45 işletmede denetim gerçekleştirildi. Denetimler sırasında halkın sağlıklı koşullarda et tüketmesini sağlamak adına hijyen ve yasal mevzuatlara uygunluk gözlemlendi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu denetimlerin aralıksız olarak devam edeceğini vurgulayarak, halk sağlığının korunmasına yönelik çalışmalarda kararlılıklarını dile getirdi.