Türkiye'nin dört bir yanından gelen yöresel yemek lezzetleri Batman Gastronomi Fuarı'nda sergileniyor. Festivalde en yoğun ilgi yerel lezzetlere gösteriliyor.
“GÜNDE 50 KİLO CAĞ KEBABI SATIYORUZ”
Erzurum cağ kebap ustası Bayram Şener, Batmanlıların kebaba yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Erzurum cağ kebabı yapıyorum. Batman'ın güzel bir potansiyeli var ve Batman halkı çok misafirperver. Batmanlı vatandaşların cağ kebabına ilgisi büyük. Cağ kebabı yatay yapılır, dikey yapılmaz, üstü burada pişer, altı mangalda pişer. Yataylığın amacı döner olmadığını gösterir ve kuzu etinden yapılır. Erzurum dağlarında cağ kebabının adı eşkıya kebabı diye geçer. Zamanla adı cağ kebabı oldu. Günde 40 ile 50 kilo satış yapıyoruz” dedi.
“TATMAK İÇİN ERZURUM'A GİDİYORDUK”
Cağ kebabını yemek için Erzurum'a gittiklerini söyleyen İlyas Kara, “Cağ kebabını yemek için Erzurum'a gidiyorduk. Sevdiğim bir yemek türüdür. Sağ olsunlar yöneticilerimiz Batman'da gastronomi festivali yaptıkları için çok mutluyuz. Yöresel yemekleri severek yiyoruz. Bu yöresel yemekleri tatmaları için herkesi festivale davet ediyoruz” diye konuştu.