İlimizin ve hatta bölgemizin yöresel lezzetleri arasında yer alan ‘kelle paça, işkembe dolması ve bumbar’ vatandaşlardan ilgi görmeye devam ediyor. Eski tarz yiyecek türlerinin halen ilgi gördüğünü belirten kasaplar, özellikle ‘kelle paça’nın çok sevildiğini belirttiler. Bumbarın da çok tüketildiğini ifade eden esnaflar, “sabah kahvaltılarının vazgeçilmez yiyeceği olan kelle paça kış aylarında gribal enfeksiyonları önleyerek vücudu dinç tutuyor. Sıvı yağ kullanılmadan hazırlanan, kelle paça ve işkembe Batman’ın yöresel lezzetleri arasında yer alıyor. Türlü, türlü aşamadan ve zahmetli bir emekten geçerek hazırlanan kelle paça ile işkembe, yaklaşık 3 saat pişerek hazır hale getirilen ‘kuzu etinden’ yapılıyor. Batman’ın yerlisi olan vatandaşlar işkembe ve kelle paça vazgeçemediği tatlar arasında bulunuyor” dediler.
ÇOCUKLAR ve YAŞLILAR İÇİN İYİ BİR BESİN
Genellikle Elma Sokağında yer edinen sakatatçılar buranın marka olmasını sağladılar. Sakatat almaya gelen Hakan Özmen adlı vatandaş: “Kelle paça ve işkembenin en önemli özelliği organik olmasıdır. Dışarıdan giren bir katkı maddesi yok sıvı yağ kullanılmıyor her şey kuzunun kendisidir. Dolayısıyla böyle hazırlanan yemekler çocukların gelişmesinde, yaşlıları kireçlenme durumlarında nezle, grip, bronşit hastalıklarında çok fazla iyileştirici rol oynamakta” dedi. (Mehmet İslamoğlu)